Nieuwe maximumsnelheid Provincialeweg Hoorn

Reactie(s)

P1020500
HOORN – Op donderdag 23 april verlaagt de gemeente de maximum snelheid op de Provincialeweg van 80 naar 70 km per uur. Dit gaat gepaard met het binnen de bebouwde kom brengen van de Provincialeweg van de turborotonde tot aan het bedrijventerrein Hoorn-80.

De borden gele ruit-borden (voorrangsweg) zijn al verplaatst van na de kruising naar voor de kruising; dit is wettelijk verplicht. De Provincialeweg is de belangrijkste ontsluitingsweg in Hoorn. De doorstroming is op sommige momenten slecht. Daarom heeft de gemeente Hoorn eerder gesloten om 70kmpu_bordde snelheid aan te passen. De nieuwe maximum snelheid heeft geen gevolgen voor de groene golf. Die is al sinds jaar en dag ingesteld op een rijsnelheid van 70 km/uur.

Nieuwe borden

Vanaf de A7 gezien rijd je vanaf 23 april voor de turborotonde de bebouwde kom van Hoorn in. Vanaf Enkhuizen is dat ter hoogte van Hoorn-80. Op die plekken komen borden met de aanduiding “Bebouwde kom” en de aanduiding van de nieuwe maximum snelheid. Er komen ook na iedere zijweg borden met 70 km/uur; op de zijwegen zelf geldt 50 km/uur als maximum snelheid.

 De publicatie van de besluiten .. heeft niet geleid tot het indienen van bewaren. We kunnen nu dus aan de slag

Betere doorstroming verwacht

Wethouder Samir Bashara: “Als we de snelheid verlagen van 80 naar 70 km per uur, dan verwacht ik een betere doorstroming. Bovendien zorgt de lagere snelheid voor minder geluid en minder luchtverontreiniging. Ik hoop dat de betere doorstroming ervoor zal zorgen dat automobilisten minder behoefte hebben om voor alternatieve routes door de aangrenzende wijken te kiezen. De publicatie van de besluiten om op de Provincialeweg een maximum snelheid in te stellen van 70 km/uur en de weg binnen de bebouwde kom te brengen, heeft niet geleid tot het indienen van bewaren. We kunnen nu dus aan de slag.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post