Ongekend succes Hoornsche Foodmarket [foto’s+audio]

Reactie(s)

DSC_1504-2 (Large)HOORN – De eerste Hoornsche Foodmarket dit Paasweekend in Hoorn was een schot in de roos. Duizenden bezoekers wisten het culinair festival te vinden aan de Holenweg 4 in Hoorn. Maandagmiddag zo veel dat zelfs even de poort gesloten moest blijven. De organisatie spreekt van een geslaagd evenement met een totale opkomst van tussen de 8.000 en 10.000 bezoekers.

Foodtrucks

In de leegstaande fabriekshal bij de Ideeënfabriek stonden tientallen aanbieders van diverse lekkernijen. In zogenaamde ‘Foodtrucks’ brachten ze de etenswaren aan de man. Van fudge, tot hamburgers en gerookte paling. Als drank werd er voor het eerst op een festival het nieuwe Kaap Hoorn bier getapt. “In de randstad zijn dit soort markten heel gewoon, maar nu heeft ook Hoorn er kennis mee kunnen maken. We gaan dit vaker doen. Zeker weten.”

Geslaagd evenement

Terugkijkend ziet Willem Oud dat het een mooi event is geworden. “Heel erg moe, maar blij het is een heel erg geslaagd evenement.” Het idee is ontstaan doordat Willem Oud zelf ook cateraar is en een kantoor heeft in de ideeënfabriek. “Er zitten hier heel veel inspirerende creatieve ondernemers en we toen kwam het idee ter sprake in deze lege hal iets leuks te gaan organiseren.”

De keuze voor een food evenement is niet onlogisch. Met zijn bedrijf Fruitland is Oud vaak te vinden op festivals en markten veelal in de randstad waar meerdere food ondernemers samen de markt vormen. Oud: “Hoorn is een grote stad. ik greep niet dat dit nog nooit hier is geweest.”

Voorbereiding

Een paar maand en voor het evenement heeft Oud het festival op Facebook gezet, wat gelijk enthousiast werd opgepikt. Toen volgenden weken van voorbereidingen met de topdrukte in de afgelopen weken. “Nog een WC erbij, extra mensen bij parkeerterrein, bands alles moest geregeld worden. In de tussentijd bijna om het uur gekeken op teletekst 703/704, kijken wat het weer ging doen.” Zondag de dag voor het event was hij toch wel zenuwachtig, een steen in zijn maag. “Ik had wel een goed gevoel, maar dat zo zou uitpakken, dat had ik in mijn stoutste dromen niet verwacht.”

Interview

In samenwerking met partnerwebsite WestfrieslandinBedrijf.nl kunt u hier luisteren naar een deel uit het interview met Willem Oud opgenomen net voor het einde van de foodmarket op maandagavond. In deel 1 een terug blik hoe het evenement gegroeid is en geeft hij antwoord of en wanneer er een vervolg gaat komen. In deel 2 begint hij met het bedanken van alle betrokkenen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/96256853″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Foto’s

Foto’s van de maandagmiddag, tweede Paasdag, zijn te zien via onze Facebook pagina: Facebook.com/Onswestfriesland. (42 foto’s)

https://www.facebook.com/Onswestfriesland/posts/365618813623366

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post