Scholieren actief onderdeel Coming Out Day in Hoorn (update)

Reactie(s)
Michiel Pijl hees in 2012 de vlag namens gemeente Hoorn. Foto: Gemeente Hoorn

Michiel Pijl hees in 2012 de vlag namens gemeente Hoorn. Foto: Gemeente Hoorn

HOORN – Op 9 oktober wil de gemeente Hoorn met diverse activiteiten rond Coming Out Day wil de acceptatie en zichtbaarheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders verder versterken. In Hoorn onder andere met een scholieren debat en de onthulling van een regenboogbank in de binnenstad.

[su_highlight]Update: Artikel bijgewerkt met enkele Twitter updates[/su_highlight]

Hijsen regenboogvlag

‘s Ochtends hijsen leerlingen van SG Newton, Clusius College en Oscar Romero samen met wethouder Nel Douw de regenboogvlag voor de ingang van het stadhuis. Het hijsen van deze vlag gebeurt ook in 44 andere gemeenten. Hiermee wordt uitgedragen dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, en zich geaccepteerd en (sociaal) veilig moet kunnen voelen. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders.

Scholieren in debat

Na het hijsen van de vlag gaan zo’n tachtig leerlingen van SG Newton, Clusius College en Oscar Romero in de raadszaal met elkaar in debat over onderwerpen die te maken hebben met homo- en biseksualiteit en transgenderisme. Ze debatteren aan de hand van vier stellingen, en aan het einde wordt een prijs uitgereikt aan de beste debater en de beste klas. Het debat organiseert de gemeente samen met Art. 1 Bureau Discriminatiezaken NHN en de betrokken scholen.

Aandacht voor transgenders

Na het debat spreekt wethouder Nel Douw met transgenders en vertegenwoordigers van Stichting Transgender Noord-Holland en Transgender Hoorn tijdens een lunch in het stadhuis. Een nadere kennismaking en informatie-uitwisseling staan centraal.

Onthulling regenboogbank

‘s Middags onthult wethouder Douw samen met vertegenwoordigers van transgenderorganisaties een regenboogbank in de binnenstad op het Dal. ‘Als regenboogstad besteedt Hoorn extra aandacht aan de acceptatie en zichtbaarheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Ook in de openbare ruimte willen we uitstralen dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Deze regenboogbank is daar een mooie uiting van.’

Roze weken

Zondag 11 oktober is het Coming Out Day. In de dagen ervoor en op de dag zelf worden er tijdens de Roze Weken in West- Friesland diverse activiteiten georganiseerd. De Roze Weken zijn een samenwerking tussen de West-Friese gemeenten en LHBT-organisaties. Een overzicht is te vinden op www.facebook.com/platformLHBT.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post