Spetterende presentatie gouden Halve Maen in haven

Reactie(s)

Gouden_halve_maen_projectieHOORN – Tijdens de nationale museumweek worden in diverse steden bekende museumstukken op bijzondere wijze aan het publiek getoond. Dinsdagavond mocht Hoorn haar aanstaande museumschat aan het publiek tonen. Vanuit het Markermeer kwam op spectaculaire wijze door een projectie op een waterscherm een Gouden Halve Maen met veel water geraas en gekletter de Hoornse haven binnen varen.

De ‘oh’ en ‘ahh’ waren overal op het houten hoofd te horen. De korte animatie werd continue herhaald wat het maken van de mooiste foto of video iets makkelijker maakte. Burgemeester Onno van Veldhuizen mocht samen met surfer Stephan van de Berg en museumdirecteur Ad Geerdink de eerste selfie maken voor de Gouden Halve Maen. Het team van de Nationale Museumweek wil deze week onder het mom van ‘Ons Eigen Goud’ de musea in Nederland promoten. Ook woensdagavond van 22.00 tot 24.00 uur is deze fraaie animatie vanaf het houten hoofd te zien.

Halve Maen

Met deze presentatie maakt Hoorn zich op voor de komst van de Halve Maen op 23 mei in Hoorn. De boot wordt woensdag verwacht in de haven van IJmuiden alwaar hij weer geheel wordt opgetuigd en klaar gemaakt wordt voor de zeiltocht naar Hoorn. Volgens Rob van Loon van Hoorn Events, die de georganiseerde rondvaarten mag verkopen, staat de telefoon roodgloeiend. “Dagelijks tientallen telefoontjes met vragen en boekingen. Op dit moment hebben wij al tussen de 400 en 500 reserveringen.”

Aandelen Halve Maen

Ook de verkoop van de aandelen voor de Halve Maen gaan goed. Dinsdagavond om 21.09 uur werden de laatste drie aandelen door een betrokken inwoner gekocht vanuit het Westfries Museum. Directeur Ad Geerdink was toch stiekem verrast dat daarmee de verkoop van 500 aandelen zo snel al was gelukt.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post