Politieonderzoek bij oude boerderij Nico V. in Zwaag (update)

Reactie(s)
Politie doet onderzoek bij de oude boerderij van Nico V. in Zwaag Foto: Alex Gitzels

Politie doet onderzoek bij de oude boerderij van Nico V. in Zwaag Foto: Alex Gitzels

ZWAAG – Donderdagochtend is de politie gestart met een groot onderzoek bij de vorig jaar verbrande boerderij van Nico V. in Zwaag. De telegraaf meldt via eigen bronnen dat Nico V. is opgepakt bij een gelijktijdige politie inval deze ochtend.

Invallen zijn er gedaan in Hoorn, Zwaag en Oosterblokker. De invallen vinden plaats in het kader van een financieel onderzoek. Aan de dorpsstraat in Zwaag is de oude boerderij, nu een lege betonnenvlakte, afgeschermd met hekken voorzien van zwarte doeken.

http://www.facebook.com/Onswestfriesland/videos/vb.156475971204319/445061185679128

De politie wilde tegenover de Telegraaf niets zeggen over de aanhouding en komt later op de dag met meer informatie.

Update

De financiële recherche van de politie Noord-Holland heeft donderdagochtend rond 06.00 uur een 51-jarige man aangehouden in zijn woning in Zwaag. Hij wordt verdacht van witwassen.

Er is in vier panden in Hoorn, Zwaag en Oosterblokker onderzoek gedaan en in een woning in Spanje. Er is onder meer beslag gelegd op een geldbedrag, kunst en een auto. Verder is er administratie van de verdachte in beslag genomen.

https://www.facebook.com/PolitieNoordHollandNoord/videos/vb.585243031524645/910099609038984

Bij de aanhouding van de verdachte is het arrestatieteam ingezet. Een gespecialiseerd zoekteam van defensie heeft geassisteerd bij het zoeken in de woning van de verdachte. Eerder is in dit onderzoek al voor ruim 1 miljoen euro aan verzekeringsgelden, grond en vastgoed van een 42-jarige verdachte in beslag genomen. De 51-jarige verdachte is voor nader onderzoek ingesloten en het onderzoek wordt voortgezet.


Dagelijks nieuws uit Westfriesland ook direct op Facebook
http://www.facebook.com/onswestfriesland

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post