Voorpremière Tracers met freerunning demonstarties in Hoorn

Reactie(s)

HOORN – Vrijdag werd bekend dat de exclusieve voorpremière van de nieuwe film Tracers  in Hoorn  zal plaatsvinden. Op 26 april, een dag voor Koningsdag zullen tientallen freerunners uit de regio en de rest van het land de film bijwonen in de stad waar parkour volgens de organisatie in Nederland begon.

Freerunning in de regio

JT bioscopen Hoorn organiseert samen met de turnverenigingen uit de regio een parkourjam waar amateurs en beginners kunnen leren van de eerste freerunners van Nederland.  Op het plein vlak voor de bioscoop kunnen alle freerunleerlingen uit de regio vanaf 13.00 uur meedoen aan de Tracers jam. Deze wordt geleid door een aantal van de eerste freerunners in Nederland. Zij leerden zichzelf de sport aan door samen te oefenen en van elkaar te leren. Sinds 2013 is freerunning een onderdeel van de KNGU, waardoor gymnastiekverenigingen deze sport ook aan kunnen bieden. Inmiddels volgen veel jongeren deze freerunlessen bij verenigingen zoals GTS in Stede Broec en K&V in Opmeer.

Deel van de filmposter van de film Tracers

Deel van de filmposter van de film Tracers

Hoorn

Hoorn is van oudsher een van de belangrijkste parkourlocaties van Nederland. Al vanaf 2006 werden regelmatig trainingen en jams op het Betje Wolffplein in de Kersenboogerd georganiseerd. Ook nu nog is er in Hoorn een actieve parkourcommunity. Bij de voorpremière van Tracers gaat de nieuwe generatie freerunleerlingen terug naar de roots en traint met de oudgedienden.

Organisatoren Nino Wallaart en Maikel Over de Linden: “Het belooft een leuke dag te worden waarbij leerlingen van verschillende turnverenigingen voor het eerst met elkaar trainen. Dus dit is een goede mogelijkheid voor de leerlingen om eens echt buiten te trainen en daarna te genieten van de actie op het scherm.” Natuurlijk is iedereen uitgenodigd om de film en jam bij te wonen.

Tracers

En de Film? In de spannende actiethriller Tracers slaat fietskoerier Cam (Taylor Lautner) vanwege een hoge schuld op de vlucht voor de Chinese maffia. Wanneer hij de aantrekkelijke freerunner Nikki (Marie Avgeropoulos) tegen het lijf loopt, is er meteen sprake van een klik. Ze introduceert hem aan de sensationele wereld van parkour; een sport waarbij buitengewone snelheid, het verleggen van grenzen en het overwinnen van obstakels centraal staan. Tracers gaat op 30 april landelijk in première.

Video

Onderstaande laat Freerunning en parkours zien met Hoorn als decor.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post