Werkzaamheden bij toe- en afritten A7 Avenhorn

Reactie(s)
Werken aan de nieuwe situatie A7 Avenhorn

Werken aan de nieuwe situatie A7 Avenhorn

REGIO – Een onderdeel van de N23 Westfrisaweg is dat de aansluiting van Avenhorn op de A7 wordt verbeterd. In mei dit jaar is er gestart met diverse bouwwerkzaamheden voor de realisatie van de nieuwe toe- en afritten bij de A7 Avenhorn. Één van de laatste werkzaamheden bestaat uit het asfalteren van de nieuwe toe- en afritten en een deel van de A7.

Van vrijdag 30 oktober tot en met maandag 2 november 05:00 uur asfalteert bouwbedrijf Heijmans de nieuwe toe- en afritten en ook zullen de aansluitingen op het bestaande wegennetwerk worden gerealiseerd.

[su_highlight]Bekijk hier video (link) met omgevingsmanager Ben Böing van Heijmans over A7 afrit Avenhorn. Eerste mijlpaal in werkzaamheden nieuwe Westfrisiaweg,[/su_highlight]

Een rijstrook en omleidingsroute

Van donderdagavond 29 oktober tot en met vrijdag 30 oktober sluit bouwbedrijf Heijmans op de N247 (paralelweg van de Zesstedenweg) één rijstrook af voor werkverkeer. Hierdoor zal het verkeer uit beide richtingen rijden op één rijstrook. Afslaan vanaf de Vennenweg richting de N247 is hierdoor niet mogelijk. Het verkeer vanaf de Vennenweg worden omgeleid via de Ijselmeerdijk.  Ook is gedurende deze dagen niet mogelijk om vanaf de A7 richting de N247 af te slaan. De omleidingsroute wordt ter plekke met borden aangegeven.

Rechter hoofdrijbaan van de A7 afgesloten

Van vrijdag 30 oktober tot en met maandag 2 november 05:00 uur asfalteert het bouwbedrijf de nieuwe toe- en afritten en ook zullen de aansluitingen op het bestaande wegennetwerk worden gerealiseerd. Om dit te kunnen doen, wordt de rechter hoofdrijbaan van de A7 afgesloten.

Afrit Avenhorn gesloten

Van de hoofdrijbanen links blijft één rijstrook voor de richting Amsterdam en één rijstrook wordt de rijstrook richting Leeuwarden. Verkeer vanuit Amsterdam richting Avenhorn kan hierdoor niet direct afslaan. Het verkeer rijdt door tot Hoorn, slaat daar af en rijdt terug via de A7 richting Amsterdam om daar weer af te slaan bij Avenhorn. Om de A7 op te komen vanuit Avenhorn worden automobilisten via de Vennenweg richting de afslag Hoorn geleid. De omleidingsroute wordt ter plekke en tijdig met borden aangegeven.

Vanaf 2 november 05:00 uur wordt de nieuwe situatie geopend en wordt het eerste deel van de N23 Westfrisiaweg in gebruik genomen. Vanaf dan rijdt het verkeer bij Avenhorn via de nieuwe toe- en afritten de A7 op en af. Na de openstelling zal Heijmans nog een aantal afbouwwerkzaamheden verrichten.

Video

Bekijk hier de video van de nieuwe situatie. Vanaf de Hulk, de zesstedenweg de A7 richting Hoorn en vanaf A7 Hoorn richting Obdam en Heerhugowaard.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post