Westfriese Sport in Beeld laat grote diversiteit zien

Reactie(s)
Foto Roy Gorres  ‘Bij de pinken’, snel de plomp in!

Foto Roy Gorres ‘Bij de pinken’, snel de plomp in!

WESTFRIESLANDAan de stroom sportfoto’s die maandelijks wordt ingestuurd via de website van de Westfriese Sportverkiezingen komt volgens de organisatie geen einde. Zo ook de afgelopen maand kwamen weer originele, fraaie of humoristische inzendingen binnen. Elke maand tot en met december wordt een maand winnaar gekozen. Uit alle maandwinnaars wordt de overal winnaar door de vakjury bepaald en tijdens het volgende Westfriese Sportgala op 10 januari 2015 onthuld.

Winnaar juni

De vakjury bestaande uit journalisten en professionele fotografen koos als winnaar van de maand juni de foto van Roy Gorres die op 27 juni bij de prutmarathon de foto ‘Bij de pinken, snel de plomp in!’ schoot. Sport, het Westfriese platteland én een bijzonder moment in één plaat vertegenwoordigd. Roy Gorres vertelt: “Hardlopen is mijn sport. Als ik niet zelf loop dan maak ik graag foto’s. Je doet er de gefotografeerden vaak een plezier mee.”

Overal winnaar

Het publiek zal in de laatste weken van 2015 ook haar stem uit kunnen brengen voor de ‘publieksprijs.  De organisatie van de Westfriese Sportverkiezingen stelt een wisselprijs ter beschikking. De maker van de winnende foto ontvangt van zijn/haar foto een grote afdruk.

Leuke reacties

Geen grote spiegelreflex camera’s als hoofdprijs, maar wel veel leuke reacties. Winnaar van de maand februari, Kees van Haastregt, stelt: ‘Het is gewoon leuk om mee te doen. In de week van de uitverkiezing kreeg ik veel felicitaties, dat is al een enorme beloning. En wel of geen fotowedstrijd, ik ga er mee door.” Een zelfde reactie geeft Gerrit Slagter die er met de eer in de maand maart vandoor ging: “Vanuit mijn club, Spirit in Hoogkarspel, kreeg ik veel positieve reacties. De foto werd op Facebook geplaatst met alle gevolgen van dien. Ik maak vooral foto’s voor onze website maar ik zal zeker nog meer foto’s insturen naar de fotowedstrijd.”

Doe mee, stuur ook in

Iedereen mag foto’s insturen, ongeacht leeftijd en woonplaats. Foto’s gemaakt met een smartphone van elk sportmoment gelinkt aan Westfriesland. Natuurlijk is er een reglement opgesteld over waar en wanneer de foto’s gemaakt dienen te zijn. Dat reglement staat op de website van de Westfriese Sportverkiezingen.

Foto: Frank Brussel. Jury: 'Dat nummer, de kleuren en het haar., het doet je aan iemand denken.'

Foto: Frank Brussel. Jury: ‘Dat nummer, de kleuren en het haar., het doet je aan iemand denken.’

De tot nu toe ingestuurde  foto’s laten zien hoeveel West-Friesland op sportief gebied te bieden heeft. De foto’s worden beoordeeld òf op schoonheid òf op humor òf originaliteit. Technische hoogstandjes zijn zeker niet noodzakelijk. Met de tot nu toe ingestuurde foto’s is de jury dan ook erg verguld.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post