Westfriesland werkt samen in Nazorg Ex-gedetineerden

Reactie(s)

huis (Medium2)WESTFRIESLAND – In navolging van woningcorporatie Intermaris hebben nu alle woningcorporaties in Westfriesland zich aangesloten bij het Coördinatiepunt Nazorg Ex-gedetineerden. Dit is een samenwerkingsverband van de Westfriese gemeenten.

Jaarlijks stromen ruim 200 ex-gedetineerden terug in de Westfriese samenleving. Medewerkers van Reclassering begeleiden ex-gedetineerden binnen het coördinatiepunt naar werk, wonen en en inkomen. Dit zijn de randvoorwaarden voor een succesvolle terugkeer in de maatschappij.

Westfriese corporaties

Intermaris is sinds jaren partner bij de uitvoering van de nazorg. Sinds woensdag 25 maart hebben alle Westfriese corporaties zich aangesloten bij het coördinatiepunt. Dit betekent dat zij allemaal actief meewerken aan het bemiddelen naar een geschikte woning, als dat nodig is. Ook is het nu mogelijk om een ex-gedetineerde in een andere gemeente te plaatsen als dit beter is. Bijvoorbeeld als iemand beter niet in de oude omgeving kan terugkeren.

veel mensen blijvend op het rechte pad kunnen houden

Nieuwe start

“Een dak boven je hoofd en een inkomen zijn essentieel voor ex-gedetineerden die een nieuwe start willen maken. Zonder is het moeilijk om niet weer de fout in te gaan,” legt burgemeester Onno van Veldhuizen van de gemeente Hoorn uit. “Juist door mensen goed te begeleiden hebben we in Hoorn en Westfriesland veel mensen blijvend op het rechte pad kunnen houden. Dat is goed voor hen, maar ook voor onze samenleving. Dat nu alle woningcorporaties in Westfriesland meehelpen en meedenken is heel positief en geeft ons meer bewegingsruimte bij het zoeken van een geschikte woning.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post