Illegaal vuurwerk afsteken? Kans op huisbezoek politie

Reactie(s)

fireworks-closeup-1417714URSEM/DE GOORN – De politie is al weer volop in actie tegen vuurwerk. Dagelijks worden controles gedaan op het afsteken van vuurwerk en het in het bezit hebben daarvan. De controles gaan verder dan alleen maar het doorzoeken van jaszakken of tassen. Degene die op straat met vuurwerk gepakt wordt, of waarover bij de politie klachten binnen komen, lopen grote kans op een politiebezoek aan huis.

Huiszoeking

Een 17-jarige jongen uit Ursem werd dinsdag bekeurd wegens het afsteken van zwaar vuurwerk. Hij bleek in het bezit te zijn van zes Cobra’s. Het gaat hier om zwaar en illegaal vuurwerk. De politie stelde een onderzoek in om te kijken of de jongen nog meer vuurwerk had. In zijn woning bleek echter geen vuurwerk meer te liggen.

De Goorn

Op woensdagmiddag deed de politie onderzoek in een woning in de Goorn. De politie had meldingen binnengekregen over het afsteken van zwaar vuurwerk. Na onderzoek bleek dat er geen vuurwerk in de woning aanwezig was, maar dat het bij wijze van welkomstgroet voor de woning werd afgestoken door een vriend.

Carbid

Ook werd een onderzoek gedaan in een tweede woning in De Goorn, waarover klachten waren binnen gekomen. Hier trof de politie uiteindelijk geen vuurwerk aan. Wel stond er een carbidbus met carbid klaar. De politie heeft de eigenaar van de bus geadviseerd over het gebruik hiervan.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post