Shalisa (15) uit Wognum finalist Junior Songfestival 2015

Reactie(s)
shalisa-hal-1200x600-1

Shalisa (15) uit Wognum. Foto via shalisa.nl

WOGNUM – De 15-jarige Shalisa van der Laan uit Wognum is door een vakjury geselecteerd als één van de acht overgebleven acts die in twee ronden gaan strijden om wie Nederland gaat vertegenwoordigen op het Junior Songfestival (JSF) 2015 in Bulgarije. Zij doet mee met haar eigen geschreven lied Million Lights.

De vakjury, bestaande uit Charly Luske, Edsilia Rombley en Brownie Dutch, heeft beslist dat Shalisa met nog 7 andere acts door mag naar de liveshows.  De winnaar van het Junior Songfestival 2015 vertegenwoordigt Nederland tijdens de internationale finale op 21 november in Bulgarije.

Honderden jonge zangers en zangeressen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar hebben zich ingeschreven met een zelfgeschreven liedje. Dit kon als solist of samen met een groepje van maximaal 6 personen. Na maanden van audities, repetities en het inzingen van de liedjes zijn de finalisten nu bekend. Zij zijn er nu echt bijna klaar voor om live hun talenten en zichzelf te laten schitteren!

Ik doe niets liever dan optreden en het JSF maakt dat mogelijk!

Million Lights

Shalisa heeft ‘Million Lights’ zelf geschreven. Het is een liefdes balade over een verre afstand relatie. Hieronder de auditie zoals gespeeld en gezongen tijdens laatste auditie ronde.

Shalisa

Shalisa is erg blij met haar finaleplek: “Ik ben heel blij dat ik bij de finalisten zit en ik vind het supercool om met mijn eigen geschreven liedje met producers te werken en het nummer mag laten horen aan heel Nederland. Ik doe niets liever dan optreden en het JSF maakt dat mogelijk!” Het artiestenvak lijkt Shalisa ook fantastisch: “Ik zou wel voor een dag Katy Perry of Beyoncé willen zijn, om te voelen hoe het is om wereldberoemd te zijn en op supergrote podia op te treden!”

Les

Aan het talent van Shalisa wordt aan de Babette Labeij Academy in Amsterdam werden gewerkt. Daar heeft zij volgens haar blog meerstemmig leren zingen en zingen met anderen in een groep. Sinds 2014 gaat zij ook naar DSOPM (Dutch School of Popular Music), wat is een vooropleiding is  van het Conservatorium. Voor het piano spelen heeft zij drie jaar lees gehad om de basis onder de knie te krijgen. Sharisa op haar blog: “Nu leer ik het mezelf en maak ik covers van popnummers zoals Addicted to You van Avicci.”

Nu wel?

Wie weet gaat het dit jaar wel lukken om te winnen. In 2014 deed zo mee met haar liedje ‘Fantasie’ . Eerder in 2011 was zij kanshebber met The Voice Kids en werd in de Battles begeleid door Marco Borsato. In dat jaar stond zij ook in de finale van Vara’s Kinderen voor Kinderen Songfestival.

Vervolg

Op zaterdag 19 september is de eerste halve finale en strijdt Shalisa tegen Daniël, Guusje en Katrina om een plek in de finale. Bij de tweede halve finale op zaterdag 26 september gaan de overige kandidaten proberen om de jury en het publiek te overtuigen dat zij een plekje verdienen in de finale.  De allesbepalende finale is op 3 oktober en dan beslissen de vakjury, de kinderjury en de kijkers thuis wie de winnaar wordt.

Finalisten

Dit is de concurrentie van Shalisa. Bij elke naam staat ook een link naar de inzending van hun eigen lied op Youtube.

4LIFE met Singing Lead
Daniel met Special
Eliyha met Like Everyone Else
Guusje met Let’s Talk About Peace
Katrina met Dit Is Pas Het Begin
Myrthe met Kinderen Van De Zon
Nohr met Ik Ben Mezelf

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post