Grote opkomst bij Kerstcross Opmeer [foto’s+uitslagen]

Reactie(s)
Ronald Schroer de snelste op de 10km. Foto: Ronald Gitzels

Ronald Schroer de snelste op de 10km. Foto: Ronald Gitzels

SPANBROEK – De omstandigheden waren ideaal. Temperatuur rond 10 graden, droog en een grotendeels groen parcours door de weilanden in Spanbroek. Deze omstandigheden overtuigden veel deelnemers om op het laatste moment ook mee te doen aan de 3km, 5km of 10km. Gevolg langere inschrijvingsperiode een de start van de 5km en 10km vertraagd met 10 minuten.

Toch is er weinig gemopper bij de lopers. Het weer is goed, beetje veel wind, maar met het zonnetje erbij erg lekker. De 5km lopers lopen nog een extra 8 minuten warm om daarna om 11.40 uur te starten aan hun cross door de weilanden. Zo schoon als de schoenen zijn bij de start veranderd dat na al snel.

Vooral de laatste 1.5 kilometer is erg zwaar met meerdere delen van het weiland voorzien van zwarte natte prut. Een enkeling verliest zijn schoenen bij het springen over deze drassige delen. Eén deelneemster moest drie keer haar schoen opnieuw aantrekken, maar de meesten kunnen met gepaste tempo over de gras het parcours vervolgen. De laatste 400 meter gaat over de Spanbroekerweg richting de voetbalvelden van VVS’46 waarbij de finish snel in zicht is.

Uitslagen

Foto’s

De inschrijving, start en finish 3KM en start van de 5km

finish 5km en 10km


Volg ook het dagelijkse nieuws uit Westfriesland via OnsWestfriesland.nl
http://www.facebook.com/onswestfriesland

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post