Opmeer vangt vluchtelingen op in De Weyver Hoogwoud

Reactie(s)
Afbeelding via Google Maps

Afbeelding via Google Maps

HOOGWOUD – De gemeente Opmeer vangt vanaf woensdag 6 januari 2016 voor de duur van negen dagen 150-200 vluchtelingen op in de tennishal van sportcentrum De Weyver in Hoogwoud. De vluchtelingen verhuizen op 15 januari naar een andere opvanglocatie. Direct omwonenden van de tennishal zijn dinsdag per brief geïnformeerd over de opvang. Voor hen wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd.

Inloopbijeenkomst voor inwoners

Het ministerie van Veiligheid en Justitie en het COA hebben een noodoproep gedaan aan alle gemeenten om opvangplaatsen te regelen voor vluchtelingen. In Noord-Holland-Noord wordt dit gecoördineerd door de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Die heeft ook een verzoek gericht aan de gemeente Opmeer. De gemeente heeft besloten gehoor te geven aan dit verzoek. Voor de inwoners is op maandag 21 december 2015 van 20.15 tot 21.15 uur een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis van Opmeer.

Vrijwilligers

De komende dagen zijn vele handen aan het werk om de crisisnoodopvang in de tennishal van het sportcentrum De Weyver in gereedheid te brengen. Gemeente Opmeer zoekt naar vrijwilligers die willen helpen bij de tijdelijke opvang van vluchtelingen in Opmeer om het verblijf voor deze mensen zo aangenaam mogelijk te maken. Aanmelden kan via deze link.

Vragen en updates

Opmeer begrijpt dat er veel vragen zijn over de crisisnoodopvang van vluchtelingen in Hoogwoud. Op een speciale pagina op de gemeentewebsite staat een overzicht van de meeste vragen en antwoorden.  Via Twitter zal de gemeente Opmeer het laatste nieuws rondom de vluchtelingen bijhouden. De twitterpagina van de gemeente Opmeer is twitter.com/gem_opmeer

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post