Gemeente Stede Broec draagt bij aan geluidswand De Stek

Reactie(s)
Foto Dorpshuis De Stek in Grootebroek

Foto Dorpshuis De Stek in Grootebroek

STEDEBROEC – Het college van Stede Broec stelt een bijdrage beschikbaar aan Stichting Dorpshuis De Stek voor het plaatsen van een geluidswand. De wand is nodig om de geluidoverlast voor de buurt te beperken.

Stichting Dorpshuis de Stek is een zeer actieve organisatie die veel activiteiten verzorgt. Een aantal van die activiteiten zorgt voor overlast voor omwonenden. Hoewel de relatie met de buurt goed is, wil de stichting graag iets doen om de overlast tegen te gaan. Een geluidswand moet zorgen voor een sterke vermindering van het geluid waardoor overlast wordt voorkomen. De stichting vraagt de gemeente om een bijdrage in de kosten van de wand. Het grootste deel bekostigt de stichting uit eigen middelen.

Financiële bijdrage

De gemeenteraad heeft in 2010 € 50.000 beschikbaar gesteld voor geluidswerende maatregelen. Daarvan is inmiddels € 30.000 uitgegeven om de geluidoverlast voor de buurt te verminderen, maar er is nog wat te verbeteren. De stichting heeft nu gevraagd om het restant van het budget te gebruiken voor het maken van een geluidsisolerende scheidingswand.

Voorwaarde subsidie

De stichting ontvangt € 20.000 voor deze geluidsisolerende maatregel. De gemeente zal na het aanbrengen van de isolatie een geluidsonderzoek laten doen als eindcontrole. De uitslag zal aantonen wat het effect is van de geluidswand en geeft duidelijkheid over het geluidsniveau dat het dorpshuis mag veroorzaken zonder dat de buurt daar last van heeft.

Wethouder Schuitemaker is blij dat er maatregelen worden genomen: “Wij hebben ervoor gekozen dat er in elke kern van de gemeente een dorpshuis moet zijn waar activiteiten kunnen plaatsvinden. Natuurlijk zonder dat de buurt daar last van heeft. Omdat hiervoor extra geluidsisolatie nodig is, stellen wij graag het resterende budget beschikbaar.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post