‘We wilden de boef hebben voordat hij gevlogen was’

Reactie(s)

politieautoBOVENKARSPEL – Zaterdagmiddag kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal bij het Streekhof in Bovenkarspel. Na een korte achtervolging kon de winkeldief aangehouden worden bij het NS-Station.

Een man met een opvallend signalement had goederen gestolen in een winkel bij het Streekhof. Hierna zette hij het op een lopen gezet richting het NS-station. De buit had hij verstopt in een plastic tas van Deen.

De achtervolging volgens de politie: “We gingen snel richting station vanaf het politiebureau. Bij het oversteken van de nabijgelegen spoorwegovergang keken we even opzij en zagen we op het perron iemand staan met dat opvallende signalement. Daarmee werd die persoon onze verdachte. Vlakbij het station haalden we de behoedzaam rijdende buurtbus nog even in en namen we noodgedwongen nou net die parkeerplaats in – ze zullen wel gedacht hebben. Hardlopend gingen we richting het perron: de trein kwam bijna en we wilden de boef hebben voordat hij gevlogen was. Hij had veel aandacht voor zijn mobiel. Wijselijk was hij bij zijn tas vandaan gelopen. Nadat hij in de boeien was geslagen zei hij dat de tas niet van hem was. Een getuige had hem met de tas en buiten adem op het perron zien aankomen.”

De man is ingesloten in het politiebureau in Hoorn op verdenking van winkeldiefstal.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post