‘Focus op personen en gebieden met grootste criminaliteit en veiligheidsproblemen’

Reactie(s)

Stadhuis_hoornHOORN – Op dinsdag 10 maart neemt de Hoornse raad een besluit over de Veiligheidsambitie 2018. Hierin staan de veiligheidsdoelen voor de korte, middellange en langere termijn.

De inzet voor de korte termijn is om de behaalde resultaten op het gebied van geweld, overlast, vernielingen en woninginbraken te behouden en urgente veiligheidsproblemen aan te pakken. Voor de middellange termijn stelt het college voor om in te zoomen op de grootste veroorzakers van overlast en criminaliteit en ook de gebieden waar sprake is van een concentratie en stapeling van sociale en veiligheidsproblemen. Voor de langere termijn moet veiligheid in de basis zitten van vernieuwing van wijken en ook in alle overige beleid en plannen van de gemeente.

Initiatiefvoorstel D66 ‘De slimme stad

De raad bespreekt ook een initiatiefvoorstel van D66 over de ‘de slimme stad’. Een ‘slimme stad’ speelt in op technologische ontwikkelingen die invloed hebben op de samenleving en het samenleven zelf. Om dit onderwerp verder uit te werken stelt D66 voor om een werkgroep vanuit de raad samen te stellen ter voorbereiding van een bespreking van ‘de slimme stad’ in de gemeenteraad. Deze werkgroep moet informatie verzamelen over ‘de slimme stad’ en een inspirerende (stads)presentatie organiseren met sprekers die inzichten (trends en ontwikkelingen, kansen en bedreigingen, do’s and don’ts) geven over dit onderwerp.

Herbenoeming van burgemeester

Overige agendapunten zijn de aanbeveling tot herbenoeming van burgemeester Van Veldhuizen, de herziening van de Woonvisie en een aanpassing van de Referendumverordening. De agenda en de stukken staan op www.hoorn.nl/gemeenteraad.

De raadsvergadering van 10 maart 2015 start om 20:00 uur in de raadszaal. Alle publiek is van harte welkom bij de vergadering. De vergadering is ook live te zien of later terug te kijken via http://webcast.nl/hoorn. En tot slot is er nog de mogelijkheid om de raadsvergadering via Twitter (@RaadHoorn) te volgen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post