Huurders Holenweg en Venenlaan kiezen voor duurzaam wonen

Reactie(s)

HOORN – In het Venenlaankwartier in Hoorn mochten de bewoners van de Holenweg 1-39 en Venenlaan 246-272 zelf beslissen of ze zonnepanelen wilden. In totaal plaatst de verhuurder deze maand 100 zonnepanelen op de platte daken. Daarnaast krijgen de woningen vloer-, gevel- en dakisolatie en worden asbesthoudende platen aan de buitenkant van de woningen verwijderd.

A-label

Om de betaalbaarheid van de woningen de komende 30 jaar te garanderen, brengt Intermaris energiebesparende maatregelen aan in haar woningen. De woningen hebben op dit moment energielabel G tot C. Door het isoleren van de vloer, de gevel en het dak en het plaatsen van zonnepanelen gaan de woningen naar een A-label. Het doel van Duurzaam wonen is dat huurders aangenamer wonen met lagere woonlasten door een besparing op de energierekening. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, vraagt Intermaris van de bewoners een huurverhoging. Dankzij de isolatie en zonnepanelen is de energierekening veel lager. Bij gemiddeld energieverbruik zijn de bewoners goedkoper uit. Hoofdaannemer ToekomstGroep voert de werkzaamheden uit en eind november zijn de woningen klaar.

Huurders beslissen mee

Intermaris betrekt de bewoners intensief bij haar plannen. De opzichter gaat van tevoren bij alle bewoners langs voor een persoonlijk gesprek en inspectie van de woning. De werkzaamheden worden alleen uitgevoerd als een ruime meerderheid (70%) van de bewoners instemt met de plannen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post