Aansluiting Maelsonstraat stap 1 in Poort van Hoorn

Reactie(s)

HOORN – Maandag 10 oktober gaf wethouder Samir Bashara het startschot voor de werkzaamheden die de directe aansluiting van de Maelsonstraat op de Provincialeweg mogelijk gaan maken. Deze nieuwe weg maakt deel uit van het project Poort van Hoorn en is bedoeld om het station en het P+R terrein beter bereikbaar te maken.

De gemeente Hoorn werkt aan het verbeteren van de bereikbaarheid van de stad en de bereikbaarheid en de aantrekkelijkheid van het stationsgebied. Het aansluiten van de Maelsonstraat op de Provincialeweg is de eerste concrete stap in de uitvoering van het project Poort van Hoorn. “Deze directe aansluiting maakt het ook mogelijk om de groene golf op de Provincialeweg beter af te stellen en daarmee de doorstroming op de Provincialeweg te verbeteren,” aldus de gemeente.

Wethouder Samir Bashara: “Dit is een bijzondere mijlpaal voor het project Poort van Hoorn. Na veel gesprekken en voorbereidingen is dit de eerste schop in de grond. De eerste concrete stap voor het verbeteren van de bereikbaarheid van onze stad en Station Hoorn als hét mobiliteitsknooppunt van Westfriesland. Een goede bereikbaarheid is een absolute randvoorwaarde voor het functioneren van onze stad en regio.”

Wegwerkzaamheden

Van vrijdag 14 oktober 20:00 uur tot maandag 24 oktober 05:00 uur is er op de Provincialeweg in Hoorn sprake van ernstige verkeershinder door wegwerkzaamheden. Tijdens de herfstvakantie start de gemeente Hoorn hier met de aanleg van de nieuwe aansluiting van de Maelsonstraat op de Provincialeweg. Bekijk hier de omleidingen dat weekend.

Uitwerken

De komende maanden worden ook andere onderdelen van de Poort van Hoorn uitgewerkt. Met een budget van 600.000 euro heeft de raad een budget vrijgemaakt om oplossingen te zoeken voor het knelpunt van de turborotonde, een ontwikkelvisie voor het stationsgebied, de aanleg van een parkeergarage op het P+R terrein en een ontwikkelvisie voor het Pelmolenpad. Het college van B en W verwacht deze onderdelen, naast het voorstel voor de aanleg van een fiets- en wandelroute langs het Keern onder de Provincialeweg, begin 2017 in samenhang aan de raad voor te kunnen leggen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post