Aartswoud in Kerstsfeer op 10 en 11 december

Reactie(s)

AARTSWOUD – In het weekend van 10 en 11 december is het mooie Westfriese dorp Aartswoud weer in kerstsfeer gehuld. Op maar liefst 17 adressen bent u op beide dagen van harte welkom tussen 10:00 uur en 17:00 uur. De enthousiaste deelnemers laten graag zien wat de Aartswoudse kerstsfeer inhoudt.

Kerstsfeer Aartswoud is inmiddels een begrip in de regio en de talrijke bezoekers van de voorgaande jaren weten het al: daar waar de rode kerstroute vlag wappert, staan de deuren open.  Ook dit jaar is er weer verrassend veel creativiteit en diversiteit. U vindt er unieke handgemaakte producten die uw huis een gezellige (kerst)sfeer zullen geven, zoals kerststukken, keramiek, kaarsen en woondecoraties.  Daarnaast biedt een bezoekje aan Aartswoud ook kunst, cultuur en diverse (streek)producten om er een heerlijke kerst van te maken. Op iedere locatie is een folder met de deelnemers en plattegrond verkrijgbaar. Voor jong en oud is er wat wils en u kunt meteen genieten van een mooie wandeling door het West-Friese landschap.

Variatie

De variatie aan deelnemers maakt de Aartswoudse Kerstsfeer ieder jaar weer anders. Nieuw dit jaar is een expositie van moeder en dochter met keramiek en schilderijen.  Er wordt live geschilderd en een Victoriaanse verhalenvertelster zal de bezoekers is nostalgische sferen brengen. In café de Stompe Toren kunt u onder het genot van een kom heerlijke erwtensoep en/of een glaasje Blôte Biene bitter genieten van een foto-expositie van de diverse vogels in de omgeving en schilderijen van prachtige wereldse reizen. De kerk tegenover het café is op zichzelf al een bezoekje waard, maar u kunt hier ook terecht voor brocante, boeken, kaarten, zoete lekkernijen en producten van  ‘Bake for life’ waarvan de opbrengst naar goede doelen zal gaan.  Diverse creaties, handgemaakt door zorgboerderij Ygdrasil en Leekerweide, ontbreken ook dit jaar niet.  En wat zijn de feestdagen zonder kerstboom en oliebollen? Ook daarvoor kunt u in Aartswoud terecht. De opbrengst van de kerstbomen komt ten goede aan de lokale sportvereniging AGSV.

Kinderactiviteiten

Ook aan de kinderen is gedacht dit jaar. Op verschillende locaties worden activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals schminken  en knutselen bij basisschool de Dubbele Punt.  Vergeet geen kijkje te nemen bij de koeien en kalfjes in de stal van het Rundveemuseum. En wie geïnteresseerd is in bijvoorbeeld de wondere wereld van de honingbij of meer wil weten over peulvruchten, ook daarvoor bent u in Aartswoud op de juiste plek.

Kerstverhaal

Muziek en toneel brengt u nog meer in kerstsfeer. In de schuur bij de Manuelhoeve brengt het koor Grenzenloos op zaterdag om 17:00 uur de mooiste kerstliederen ten gehore, terwijl u kunt genieten van koffie en heerlijke appeltaart. Zeker de moeite waard is de unieke vertoning van het kerstverhaal, uitgevoerd door de bewoners en medewerkers van de woon-/werkboerderij bij het Rundveemuseum en wordt gespeeld in de stal. Op zaterdag spelen zij om 13:00 en 15:00 uur en op zondag om 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Kersttreintje

Omdat het dorp uit twee gedeelten bestaat, kan de afstand overbrugd worden met het kersttreintje van Hans Landman. Hij brengt bezoekers tegen een eenmalige kleine vergoeding van adres naar adres. Op zaterdag en zondag kunt u vanaf 12.00 uur overal in- en uitstappen. U bent van harte welkom!

Parkeren

Parkeren is gratis en kan bij voorkeur op de aangewezen parkeerplaatsen. In de Zuiderzeestraat kan dat op het terrein van v/d Bel Sloopwerken, in de Schoolstraat bij de kerk en op het parkeerterrein van AGSV.  Pinnen is in de omgeving van Aartswoud niet mogelijk. Voor meer informatie: www.kerstsfeeraartswoud.nl

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post