Achtervolging; Met 120km/u door roodlicht in Lutjebroek

Reactie(s)
Foto Politie Basisteam Hoorn

Foto Politie Basisteam Hoorn

LUTJEBROEK – Woensdagavond rond 20.00 uur heeft er een achtervolging plaats gevonden tussen een motorrijder van de politie en een personenauto. De motoragent zag de auto rijden in Hoogkarspel. De auto vertoonde opvallend rijgedrag waarop de motoragent besloot de bestuurder aan te spreken.

De bestuurder negeerde echter het stopteken en er ontstond een achtervolging. De bestuurder van de auto reed volgens de politie met 120 km/u door het rode verkeerslicht waarop de motorrijder besloot de achtervolging te staken ivm de verkeersveiligheid. De motorrijder besloot het voertuig op ruime afstand te volgen.

Te voet verder

Na vele verkeersovertredingen springt de bestuurder in Lutjebroek uit het voertuig en gaat er te voet vandoor. Meerdere voertuigen waren ter assistentie aanrijdend en hadden de vluchtende verdachte ter hoogte van de P.J. Jongstraat ingesloten. Een buurtbewoner van Lutjebroek zag de man in een tuin ter hoogte van de Nico Kolenbergstraat en heeft de politie gebeld.

Burgers houden verdachte aan

De man ging er wederom vandoor maar wordt door een andere buurtbewoner in een andere tuin gezien. Deze buurtbewoner heeft samen met zijn zoon de vluchtende verdachte aangehouden. De 27 jarige aangehouden man is overgebracht naar het politiebureau in Hoorn en de auto waarin de verdachte reed is voor onderzoek in beslag genomen. Het is op dit moment onduidelijk waarom de bestuurder er vandoor ging. De politie heeft de zaak in onderzoek

Politie Basisteam Hoorn bedankt langs deze weg de bewoners van Lutjebroek voor de samenwerking.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post