Basisscholieren Hoorn maken kennis met toekomst in techniek

Reactie(s)

HOORN – Donderdag 6 oktober werd de sporthal van de Copernicus weer omgetoverd tot techniek en wetenschap Walhalla. Ruim 1.100 leerlingen van groep 7 en 130 leerkrachten uit Hoorn beleven tijdens allerlei workshops en demonstraties hoe leuk, spannend, creatief en stoer techniek en wetenschap zijn.

Basisonderwijs, voortgezet onderwijs, bedrijven, beroepsonderwijs, EWT (Expertisecentrum Wetenschap en Techniek) en de gemeente Hoorn geven met het Promotie Event Techniek en Wetenschap Hoorn vorm aan de uitvoering van het Doe-programma Techniekpact Noord-Holland. Daarin is afgesproken dat overheid, bedrijfsleven en onderwijs samenwerken om techniek en wetenschap beter onder de aandacht te brengen van de toekomstige generaties. Tevens wil de organisatie leerkrachten en ouders/verzorgers inspireren en enthousiasmeren, ondersteunen en voorlichting geven. Bijvoorbeeld over technisch onderwijs, perspectief over werken in de techniek, lesideeën en de mogelijkheden die samenwerking tussen bedrijven en scholen kan bieden.

Doen!

Voor leerlingen is de PET een doe-event zonder verplichte onderdelen. Op de locatie gaan de kinderen praktisch aan de gang met techniek. Zo maken ze kennis met de leuke kanten van wetenschap en techniek en wordt hopelijk de interesse gewekt om te kiezen voor een vervolgstudie in de wetenschap en techniek. Dat is belangrijk voor een regio met veel technisch georiënteerde bedrijvigheid en voor Nederland als kenniseconomie.

Programmeren en 3d printen

Techniek is meer dan timmeren en loodgieters. Hoe programmeer je een robot? Elke plek waar je dit kon leren was bezet en dus populair. Je eigen 3d geprinte poppetje maken of zelf een sticker ontwerpen waren ook in trek. Maar ook hoe ziet een stukje ui eruit onder een microscope of waarom kun je met citroenen een lapje laten branden. Allemaal praktische toepassingen van techniek, natuurkunde en scheikunde. En deed je de proefjes niet om ervan te leren, dan wel voor die leuke goodiebag, sleutelhanger of pen.

Foto’s

Bekijk hieronder meer foto’s van het evenement of kijk op onze facebookpagina.

Donderdag 6 oktober kwamen 130 leerkrachten en 1100 leerlingen van groep 7 uit #Hoorn naar de sporthal van de Copernicus…

Posted by OnsWestfriesland on Freitag, 7. Oktober 2016

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post