Ben Saunders krijgt taakstraf voor mishandeling verkeersregelaar

Reactie(s)
Rechtbank Alkmaar. Foto:  Google Streetview

Rechtbank Alkmaar. Foto: Google Streetview

ALKMAAR – De rechtbank van Alkmaar heeft Ben Saunders veroordeeld tot een taakstraf voor de mishandeling van een verkeersregelaar tijdens bevrijdingsdag in Hoorn.

De straf bestaat uit een taakstraf van 180 uur en het betalen van €2140 smartegeld aan het slachtoffer. De rechtbank achtte de mishandeling door Ben Saunders bewezen, maar verlaagt de straf vanwege het tonen van berouw. De eis van het OM was eerder 5 maanden cel.

Vader Dean Sr en Jamie

Vader Dean Sr. en broer Jamie waren niet bij de uitspraak aanwezig. Jamie werd veroordeeld voor licht vorm van geweld tegen de verkeersregelaar. Volgens de rechter was hij niet de aanstichter, hij kreeg een taakstraf van 120 uur met één dag cel als straf, die hij inmiddels al heeft uitgezeten. Vader Dean Sr. krijgt voor zijn aandeel 80 uur voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar en moet €750,- boete betalen.

Mishandeling tijdens bevrijdingsdag Hoorn

Tijdens bevrijdingsdag in Hoorn mishandelde Ben Saunders samen met zijn broertje Jamie een verkeersregelaar. De man kreeg een dusdanige klap, dat zijn gebit in tweeën was gebarsten. Ben Saunders reageerde later in de media dat hij nogmaals zo zou handelen. Aanleiding zou zijn dat zijn vader werd met de auto werd tegengehouden door de man.

Eisen OM

Tijdens de rechtzaak van 12 februari leek Ben’s jongere broertje Jamie de schuld van de mishandeling op zich leek te willen nemen. De Officier van Justitie meent echter dat alleen Ben schuldig is aan de zware mishandeling van het slachtoffer. Naast de strafeis van vijf maanden tegen Ben Saunders, werden er vier maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen Jamie en een werkstraf van 180 uur tegen vader Saunders.

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post