Blog update Geert Schipper: Een biertje bij de Koning

Reactie(s)
SPANBROEK – Paralympiër Geert Schipper uit Spanbroek mocht Nederland vertegenwoordigen op de Paralympics in Rio. Met inmiddels een zilveren plak op zak voor zijn paratriathlon, is hij weer thuis in Spanbroek na divers landelijke en plaatselijke huldigingen.
Hoe heeft hij al deze feestelijkheden beleefd? Vandaag verscheen een mooie blog op Geert Schipper zijn facebookpagina die de afgelopen dagen mooi beschrijft.
Een biertje bij de Koning

Op vele verzoek klim ik als afsluiting nogmaals in de pen. Over een afsluiting gesproken De Paralympische spelen zijn af. Bijna het gehele TeamNL was aanwezig op de afsluit ceremonie in het Maracana Stadion. Helaas voor vele viel ook het eind van deze ceremonie een beetje in het water. Laten we het positief bekijken, iemand heeft ons gezegend met wat hemels water. Echter kan mijn geluk niet meer op. Ik neem een zilvere medaille mee naar huis en vier mijn verjaardag op 10 km hoogte.

Met een kort bezoek in de cockpit en èèn F16 aan beide vleugel tips landen we op Schiphol. Eindelijk kan ik mijn kids na 3.5 week weer warme knuffels geven. Ik ben moe en de emoties komen boven. Ik weet wat ik heb gemist, maar weet ook waarom ik daar bewust voor heb gekozen. Mijn dochters willen al jaren een prinses worden en we hebben menig kasteel en paleis bezocht. Vandaag hebben ze prachtige jurken aan. Vandaag zijn het mijn prinsessen. `Papa` vraagt mijn jongste van 3, wanneer mag jij naar de Koning voor een biertje. Ik antwoord. Morgen schat. Morgen mag ik bij de Koning om een biertje. Ik voel me trots met mijn prinsessen.

Ik krijg de volgende ochtend om 09.30 onze buren op de koffie. Mijn agenda is gevuld met meerdere huldigingen. Èèn ervan is straks. Om 12.30 worden we verwacht in de Grote Kerk van Den Haag. Toine en Humberto praten alles aan elkaar en daarna komt het moment. We mogen op audiëntie bij de Koning en Prinses Margriet. Het toeval wil dat ik per ongeluk als eerste naar binnen mag. Een klein onder onsje over onze gezamenlijke interesse in de luchtvaart gevolgd door een kort weerzien met Prinses Margriet.

Ik zetel mezelf vervolgens op een kruk in een hoekje, waar vandaan ik een mooi overzicht heb op het TeamNL. Ik krijg een smakelijk biertje aangereikt van een Lakei. Ik nip rustig de eerste slokjes weg als ik plotseling opnieuw word aangesproken door onze Koning. Het korte onder onsje heeft hem nieuwsgierig gemaakt. We praten wat. Ik voel me een bevoorrecht mens. Ik realiseer me te meer dat als je iets graag wilt je bewust en onbewust keuzes maakt in je leven. Voor sommige bewuste keuzes moet je heel hard werken, zoals mijn topsport. Sommige onbewuste keuzes ,dromen, komen zomaar uit.

Volg meer over Geert Schipper via www.geertschipper.nl en via zijn stichting www.sportisleven.nl.
Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post