Branden Hoogwoud en overval Deen in Opsporing Verzocht (update)

Reactie(s)
Foto Avro.Tros

Foto Avro/Tros

HOOGWOUD/HOORN – AVRO’s Opsporing Verzocht laat dinsdagavond 9 februari beelden zien van één van de mannen die op zondag 17 januari de Deen supermarkt aan het Stan Kentonhof in Hoorn heeft overvallen. In dezelfde uitzending wordt ook aandacht besteed aan drie brandstichtingen in Hoogwoud in het afgelopen jaar. De politie zoekt getuigen van het ontstaan van deze branden.

Overval Deen

Twee overvallers lopen even voor 18.00 uur die zondagmiddag de supermarkt binnen en bedreigen de kassamedewerkers met een wapen. Uiteindelijk gaan ze er met het geld uit meerdere kassa’s vandoor in de richting van het Willem Wiesepark. Hoe en waarmee de daders precies zijn gevlucht, dat is de vraag. Maar de kans dat iemand ze heeft gezien, is vrij groot. Met drie tassen moeten ze vanaf de parkeerplaats de Groenstraat weggerend zijn. De politie is benieuwd of iemand de overvallers gezien heeft en of iemand de tweede overvaller herkent aan de hand van de beelden die in Opsporing Verzocht worden vertoond.

Branden in Hoogwoud

Op zondag 29 maart 2015, om 21.35 uur, wordt er brand gesticht in sportcentrum De Weyver in Hoogwoud. Op zaterdag 26 september wordt daar opnieuw brand gesticht om 01.40 uur. Er zijn dan nog mensen in de kantine aanwezig. Op woensdag 4 november 2015 om 02.35 uur wordt vervolgens een auto op de oprit van de woning van de eigenaar van het sportcentrum aan de Koningspade in brand gestoken.

Getuigen gezocht

De bewakingscamera’s die bij het huis van de eigenaar van het sportcentrum hangen registreren dat er een auto wel 14 keer door de straat rijdt op de avond van de brand aan de auto. Rond 02.25 uur loopt een voetganger voorbij de woning aan de overkant van de straat. Kort daarna fietst een fietser langs die vermoedelijk langs de auto is gekomen. Deze getuigen hebben zich nog niet gemeld bij de politie. Graag komen wij met hen in contact.

Auto

De auto op de beelden is waarschijnlijk een Renault Megane Sedan. Dat is de uitvoering met kofferbak, die niet zoveel voorkomt, waardoor het een belangrijke aanwijzing kan zijn. Op de zijkant van de wagen zit een opvallende streep, mogelijk een stootstrip.

Uitzending

Beide zaken worden behandeld in Opsporing Verzocht die dinsdag om 20.30 uur op NPO 1 wordt uitgezonden. Deze uitzending zal woensdag 10 februari worden herhaald om 11.40 uur op NPO 2. De uitzending is ook via live.politie.nl te zien.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post