Burgemeesters op bezoek bij Roodlofteler en fokbedrijf Koggenland

Reactie(s)

KOGGENLAND – Afgelopen vrijdag brachten de burgemeesters van Koggenland en Hoorn een bezoek bij jonge en innovatieve agrarische bedrijven in de gemeente Koggenland. Het bezoek is een onderzoek uit het kennismakingsprogramma van de nieuwe burgemeester van Hoorn, Jan Nieuwenburg aan de buurtgemeenten in de regio Westfriesland.

Vrijdag bezocht Nieuwenburg met zijn collega-burgemeester Rob Posthumus de parels van Koggenland. “Onze tour begon bij molen ‘Nieuw Leven’ in Wogmeer. Rob liet mij vanaf die plek met veel kennis het gevarieerde landschap zien van onze buurgemeente. Daarna reed Rob ons met zijn blauwe Eend langs beeldbepalende locaties en enkele bedrijven die gerund worden door jonge ondernemers met een heldere en innovatieve kijk op hun agrarisch bedrijf,” aldus de nieuwe burgemeester.

Roodloof en fokken

“Zo bezochten we wit- en roodlofteler Rob de Boer uit Spierdijk. De Boer is Europa’s grootste teler en succesvol exporteur van het heerlijke roodlof. Sinds april wordt zijn bedrijfsproces ondersteund door een robot die de lofbakken leeghaalt. Lof is heerlijk (ook als sla en tussendoortje trouwens), jammer dat weinig Nederlanders dat weten!  Na het bezoek schoven we aan de eetkamertafel van Jacob en Ina Wijnker in Grosthuizen. Hun bedrijf, Future Dream, staat bekend om het fokken van Holstein koeien en Texelse schapen. In mijn jeugd woonde ik tegenover een stolpboerderij in Haarlemmermeer. Het was mooi om het jongvee weer eens recht in de ogen te kunnen kijken!”

Na afloop lovende woorden van de burgemeester van Hoorn; “Koggenland is prachtig.” Iets wat Posthumus na een paar uur rijden met hem eens was: “Dit is het land waarvan ik houd.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post