Choppershow mogelijke link branden en beschieting sporthal Hoogwoud

Reactie(s)

HOOGWOUD – In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 maart wordt het sportcentrum De Weyver in Hoogwoud beschoten. Er zijn 8 kogels afgevuurd op de ramen en de entreedeuren, gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. De eigenaar van het centrum en de sporthal zelf waren al eerder doelwit van tot nog toe onopgeloste brandstichtingen.

De politie onderzoekt of er wellicht een verband bestaat tussen deze voorvallen en een grote choppershow, een jaarlijks terugkerend festijn vol speciale motoren, die in het sportcentrum wordt gehouden. Want na het schietincident werden door de sporthaleigenaar dreig sms-jes ontvangen, die in die richting wijzen. Deze informatie heeft de politie gedeeld in de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 26 april.

Brandstichting

Op zondag 29 maart 2015 wordt voor het eerst brand gesticht in sportcentrum De Weyver. Het vuur is al snel onder controle, maar er is een hoop rook- en waterschade.
De tweede brand bij het centrum, wordt een half jaar later gesticht, op zaterdag 26 september. Op camerabeelden is te zien hoe twee mannen zich in de buurt van het centrum ophouden en dan gooit een van hen een voorwerp tegen de muur aan, het lijkt een molotovcocktail. Opnieuw ontstaat brand.

Op woensdag 4 november, vorig jaar, wordt de auto van de eigenaar van het sportcentrum op zijn oprit in brand gestoken. Op bewakingsbeelden is te zien hoe eerst een auto, vermoedelijk een Renault Megane (type met kofferbak) 14 keer langs zijn huis in Hoogwoud rijdt. Dan sluipt er een man door de bosjes bij de oprit en die zet de auto in lichterlaaie. Hij lijkt daarna door de Renault te worden opgepikt.

Vragen

– wie weet wie er verantwoordelijk is voor de beschieting van het sportcentrum in de nacht van 21 op 22 maart 2016?
– wie heeft er informatie omtrent een mogelijk motief hiervoor?
wie is er getuige geweest van een van de brandstichtingen?
wie (her)kent de daders aan de hand van de bewakingsbeelden, mogelijk in combinatie met de Renault Megane Sedan?
– Wie weet er meer over een motief achter deze brandstichtingen?

Tips

Heeft u tips voor de politie. Deze kunt u doorgeven via het tipformulier.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post