Donderdag 22.57 uur Bas Takken in finale 400m vrijeslag [livevideo]

Reactie(s)

HOORN/RIO – Donderdagavond 22.57 uur (15.57 uur lokale tijd) zal al enige tijd in de agenda hebben gestaan voor de 17-jarige zwemmer Bas Takken uit Hoorn. Was er vooraf nog een voorbehoud of hij de finale van de 400m vrijeslag in de categorie s10 ging halen, na plaats 2 in heat 2 eerder deze dag, is de finale nu zeker. En daarmee de kans op een medaille.

Bas Takken is in Rio actief op drie onderdelen. Bij de eerste twee onderdelen 200m wisselslag en 100m vrijeslag slaagde Bas er niet in de finale te behalen. Maar niet getreurd alle pijlen waren gericht om een topprestatie op de 400m vrijeslag, een afstand die hem als lange afstand zwemmer het beste ligt.

Heat 2

In heat 2 moest Bas Takken samen met landgenoot Olivier van de Voort aan de bak. Met een tijd van 4:08.60 was hij net 2.88 seconden langzamer dan de snelste van deze heat de Oekraïner Maksym Krypak. Deze tijd was tevens goed voor een Europees record. Zijn landgenoot in baan 2 eindigde als vijfde in de heat en is veroordeeld tot eerste reserve in de finale.

Finale

De finale beloofd heel spannend te worden. Bas Takken staat in deze finale met de tweede snelste tijd gezwommen in de twee heats. Alleen zijn grote tegenstander is wederom de Oekraïner. De finale is 17.57 uur Rio tijd en 22.57 uur Nederlandse tijd.

Update:

De wedstrijd is inmiddels geweest. Helaas voor Bas Takken ondanks een goede race net geen medaille. Bekijk hier het verslag, de uitslag en de video van de wedstrijd.

 

 

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post