Drechterland erkent onkruidprobleem en vraagt begrip

Reactie(s)

DRECHTERLAND – De afgelopen maand kreeg de gemeente Drechterland regelmatig klachten over het onkruid op straat. De gemeente erkent dat het afgesproken onderhoudsniveau niet overal wordt gehaald. Doordat chemische bestrijdingsmiddelen niet meer zijn toegestaan wordt nu het onkruid nu bestreden met vegen, borstelen en een hete luchtbehandeling.

Omdat dit een nieuwe werkwijze is vraagt de gemeente Drechterland om begrip: “Wij begrijpen dat veel inwoners ontevreden zijn over de nieuwe manier voor onkruidbestrijding. Toch vragen wij in deze opstartfase uw begrip voor het mindere onderhoudsniveau in uw woonomgeving.”

Volgens de gemeente is de relatief natte periode in het begin van de zomer groeit een reden dat er snel weer onkruid groeit. “Dat zorgt voor een mindere mooie aanblik van uw woonomgeving. Ook is het lastig om op moeilijk bereikbare plekken het onkruid te bestrijden. Zo zijn geparkeerde auto’s en lantaarnpalen lastige obstakels. In tegenstelling tot de rugspuit die we in het verleden gebruikten kunnen de borstel- en hete luchtwagens daar niet goed bijkomen. We onderzoeken hoe dit beter kan.”

Klachten

Heeft u vragen of klachten over het openbaar groen dan kunt u dat melden bij de gemeente via haar website door het invullen van het formulier ‘Melding openbare ruimte’.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post