Drie inloopmarkten in Hoorn over veranderingen zorg en Wmo

Reactie(s)
oudere_handvoorgezicht

De zorg verandert, de gemeente Hoorn informeert hierover.

HOORN – Zorg contactpunt 1.Hoorn houdt drie inloopmarkten voor inwoners met vragen over Wmo en zorg. De medewerkers van 1.Hoorn zitten op drie dagen en locaties klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Tijdens de inloopmarkten kunt u onder andere informatie krijgen over het persoonsgebonden budget (pgb) en de eigen bijdrage. Nieuw is de versobering van huishoudelijke hulp.

In gesprek blijven

Tegenwoordig kijkt 1.Hoorn eerst naar wat u zelf kunt doen en hoe familie of buren kunnen helpen. Gemeente en instanties zijn paraat, maar kunnen soms terughoudend zijn om inwoners te stimuleren het met elkaar op te lossen. De lagere budgetten moeten goed besteed en bij de juiste mensen terecht komen. Die veranderingen zijn voor iedereen nieuw. Gemeente, organisaties en inwoners moeten daarom met elkaar in gesprek blijven over wat wel en niet werkt. Laat dat ons weten tijdens één van de inloopmarkten!

Bij regelingen met vergoedingen hoort 1.Hoorn bijvoorbeeld graag waar u tegenaan loopt. Zij kan advies geven over budgetbeheer. Daarnaast hoort u hoe versobering van huishoudelijke hulp in de praktijk werkt. Er is informatie over mantelzorg, aangepast sporten (Sportopbouwwerk), een  collectieve zorgverzekering en over waar 1.Hoorn bij kan helpen en wat u zelf kunt doen. We vertellen hoe het werkt en bij wie u moet zijn.

Inwoners kunnen elke informatiemarkt  bezoeken, ook in een andere wijk. Aanmelden is niet nodig. De informatie is op iedere bijeenkomst gelijk. Op de inloopmarkt in  uw eigen wijk komt u wél de bekende  medewerkers van het eigen gebiedsteam 1.Hoorn tegen.

Bijeenkomsten

22 februari 9 – 12 uur Kersenboogerd – wijkcentrum Kersenboogerd
23 februari 9 – 12 uur – Risdam – Huesmolen
24 februari 9 – 12 uur Grote Waal – Wijkcentrum Grote Beer

De informatie is terug te vinden op de website www.1puntHoorn.nl. Voor contact kunt u contact opnemen met info@eenpuntHoorn.nl of bel 0229 – 252200.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post