Een tram voor Bello dankzij gift 580.000 euro

Reactie(s)
cheque_museumstoomtram

Foto via Facebook/Renevandenbroeke

HOORN – De Musueum Stoomtram Hoorn Medemblik krijgt 580.000 euro van de Bank Giro loterij voor haar project ‘Een tram voor Bello’. Dit werd woensdagavond bekend tijdens het jaarlijkse BankGiro Loterij Goed Geld Gala in Amsterdam.

De Loterij maakte tijdens dit gala bekend hoeveel geld zij in 2016 dankzij haar deelnemers kan schenken aan cultuur en het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Dit jaar heeft de loterij een recordbedrag van ruim € 62,8 miljoen verdeeld over 69 culturele organisaties. Het gaat hierbij om zowel vaste jaarlijkse bijdragen als eenmalige schenkingen.

Cheque

De Museum Stoomtram kan al jaarlijks rekenen op 200.000 euro en kreeg dit dit keer via de meespelende deelnemers nog eens ruim 8600 euro extra. Daarnaast had de stichting voor eenmalige extra gift gevraagd voor het project Een tram voor Bello. Dit project werd gehonoreerd met 580.000. Voorzitter Rene van den Broeke is hier zichtbaar blij mee (foto).

Een tram voor Bello

Uitbreiding van zitplaatscapaciteit is noodzakelijk om te kunnen blijven groeien in bezoekersaantallen en om alle bezoekers een historische beleving bieden over het spoorvervoer in voorbije jaren. De oplossing heeft het museum gevonden in de twee oorspronkelijke en identieke rijtuigen van locomotief Bello die het museum recent heeft aangekocht. Met deze loterijbijdrage kan Museumstoomtram de restauratie volgens plan en planning realiseren. Met de restauratie van beide rijtuigen wordt de bezoekerscapaciteit met 112 zitplaatsen uitgebreid. Dat betekent dat er jaarlijks 50.000 mensen extra kunnen worden vervoerd.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post