Enkhuizer (20) mishandeld bij straatroof op Westerstraat

Reactie(s)

ENKHUIZEN – De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die plaats vond op in de nacht van donderdag op vrijdag op de Westerstraat in Enkhuizen.

Rond 00.45 uur liep een 20-jarige man uit Enkhuizen via de Westerstraat, door een steegje naar de Clarissenplaats. Hier passeerde hij drie mannen, die bij een supermarkt stonden. Bij de kruising met de Driebanen werd het slachtoffer plotseling tegen de grond geduwd.

Vervolgens werd hij door een van de mannen hard in zijn buik en op zijn ribben gestompt. De overvaller doorzocht vervolgens de kleding van het slachtoffer, waarna hij er met de portemonnee (met onder anderen bankpassen) van het slachtoffer vandoor ging. Tijdens de straatroof hielden de twee andere mannen zich afzijdig.

Signalement

De verdachten rende richting de Vijzelstraat. Hier stapten zij op fietsen en reden zij weg. Van de drie verwachten heeft de politie een signalement bekendgemaakt.

  • Verdachte 1 is een blanke zongebruinde man met een slank postuur en een lengte van 1,90 meter. Hij had lang bruin haar tot op zijn schouders. Hij was tussen de 20 en 30 jaar oud en droeg een grijs/zwarte jas.
  • Verdachte 2 is eveneens een blanke zongebruinde man van 20 tot 30 jaar oud met een slank postuur en een lengte van ongeveer 1,95 meter. Hij had lichte baardgroei (stoppels). Dez verdachte droeg opvallend witte sportschoenen, een zwarte trainingsbroek, een donkere jas en een zwart nektasje.
  • Verdachte 3 was ook lang, met een lengte van bijna 2 meter. Hij had een normaal postuur en droeg een lichte jas over zwarte kleding.

Tips

Heeft u tips die kunnen leiden tot de aanhouding van deze daders, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post