Erepenning bij afscheid verbinder burgemeester Van der Riet

Reactie(s)
20160225-Rob van der Riet ontvangt erepenning van wethouder Te Grotenhuis

Rob van der Riet ontvangt erepenning van wethouder Te Grotenhuis

HOOGKARPSEL – Op 1 maart 2016 gaat burgemeester Van der Riet officieel met welverdiend pensioen. Daarom werd woensdag 25 februari 2016 een speciale raadsbijeenkomst georganiseerd om hem toe te spreken, te bedanken en herinneringen op te halen aan de hand van een zestal sprekers. Tot slot ontving Rob van der Riet een Gemeentelijke Erepenning en de oorkonde uit handen van wethouder Dirk te Grotenhuis. De burgemeester ontving deze erepenning in het bijzijn van familie, bestuurders en genodigden. Hij was zichtbaar geroerd.

Erepenning

De erepenning wordt slechts in zeer bijzondere gevallen toegekend als blijk van grote waardering aan personen die veel voor de Drechterlandse gemeenschap hebben betekend. Het college roemt Van der Riet om zijn rol als verbinder, en zijn tomeloze inzet om die taak te vervullen. Het college kende de Erepenning toe.

Sprekers

Als eerste sprak fractievoorzitter van de VVD, namens de gemeenteraad, Jaap Klasen. Rob zat in totaal 100 raadsvergaderingen voor. Hij herinnerde Rob aan uitspraken die hij deed in raadsvergaderingen die geen toeval konden zijn. Zijn voorspellingen kwamen namelijk vaak, soms maanden later, in een andere context uit. Dirk te Grotenhuis sprak Rob toe namens het college en ging in op zijn rol als verbinder en dossierkenner. Onder meer voor het dossier Financiën.

Gemeentesecretaris Anne Idema sprak namens het ambtelijk personeel en noemde daarbij een aantal cijfers. Zo was Rob voorzitter van drie gemeenteraden, zag hij 66 raadsleden langskomen, twee griffiers, drie gemeentesecretarissen, 667 raadsvoorstellen en raadsbesluiten, 87 amendementen, 94 moties en vier burgerinitiatieven. Rob reikte 89 Koninklijke Onderscheidingen uit, 8 gemeentelijke onderscheidingen en 24 Particuliere onderscheidingen (zoals voor de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen).

Collegaburgemeester van Enkhuizen, Jan Baas sprak namens het Algemeen Bestuur van de SED-gemeenten, Gert Jan Nijpels van Opmeer namens de Westfriese kring van burgemeesters. En Bert Melles sprak namens ABC Nova, het projectbureau dat werkte aan de bouw van het nieuwe gemeentehuis.

Ook de vijf kleinkinderen deden een kort optreden door vragen te beantwoorden over wat Rob na zijn pensioen met hen kon gaan doen. Een hele waslijst aan activiteiten hoorde Rob en zijn vrouw Nelke voorbij komen.

20160225-Nelke en Rob van der Riet samen met Roelof van Wienesse

Nelke en Rob van der Riet samen met Roelof van Wienesse

 

Entourage

De raadsvergadering werd begeleid door acteurs van toneelvereniging ’t Mosterdzaadje uit Wijdenes. Zij begeleidde de burgemeester als Robs Pensioenbegeleidingsteam. En ook een kort optreden van Roelof van Wienesse, die centraal staat in een nieuw toneelstuk van de vereniging kon niet ontbreken.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post