Europarcs nieuwe exploitant camping Broekerhaven

Reactie(s)

BOVENKARSPEL – Europarcs b.v. wordt de nieuwe beheerder en exploitant van camping Broekerhaven in Bovenkarspel. Dit bedrijf komt volgens het college van B&W als beste kandidaat uit de aanbesteding voor overname van de camping. De andere inschrijvers kunnen nog wel bezwaar maken.

Na het besluit van de gemeenteraad op 31 maart 2016 om camping Broekerhaven te privatiseren is de aanbestedingsprocedure gestart. De eerste fase in de aanbesteding leverde geen nieuwe exploitant op. Vervolgens heeft de gemeente de voorwaarden voor de aanbesteding verduidelijkt en startte een nieuw onderhandelingstraject. Een aantal kandidaten die eerder hun interesse toonden maar afzagen van inschrijving zijn door de gemeente benaderd. Uiteindelijk hebben vier partijen zich ingeschreven.

De keuze voor Europarcs b.v. betekent dat de Beheer- en exploitatievereniging camping Broekerhaven niet de nieuwe exploitant wordt. Deze vereniging, die de caravanbezitters op de camping vertegenwoordigt, was in de eerste fase de enige inschrijver maar voldeed niet aan het programma van eisen voor de privatisering. In het vervolgtraject was de vereniging een van de vier partijen die zich heeft ingeschreven voor de nationale aanbesteding van de camping.

Privatisering

De gemeente Stede Broec is eigenaar van camping Broekerhaven in Bovenkarspel. De exploitatie, het beheer en onderhoud zijn op dit moment gemeentelijke taken. De gemeenteraad heeft besloten om de exploitatie, het beheer en het klein en groot onderhoud van de camping inclusief alle rechten en plichten over te dragen aan een private partij. De gemeenteraad gaf het college tot 1 juli 2017 de tijd een nieuwe exploitant te vinden.

Vaste standplaatsen

Sinds de start van het winterseizoen op 1 oktober is de camping gesloten. Caravanbezitters met een vaste standplaats mochten een winterstallingsplek innemen zolang de gemeente eigenaar is. De nieuwe exploitant gaat met de caravanbezitters in gesprek over de mogelijkheden en voorwaarden om in het nieuwe seizoen op de camping te staan.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post