Feestelijk onthaal vijf geroofde schilderijen in Hoorn

Reactie(s)

HOORN – Op vrijdag 7 oktober komen de vijf gestolen en in Oekraïne terug gevonden schilderijen van het Westfries Museum aan in Hoorn. Dat gebeurt met een feestelijk evenement op de Roode Steen van 14.30 tot 15.00 uur.

De vijf schilderijen worden binnengehaald met theater en muziek. Iedereen is van harte welkom om de feestelijke aankomst op de Roode Steen bij te wonen. Het museum is deze dag voor bezoekers gesloten. Van zaterdag 8 oktober tot en met zondag 16 oktober kan iedereen gratis in het museum komen kijken naar de schilderijen zoals ze in Oekraïne zijn aangetroffen.

Kunstroof

In de nacht van 9 op 10 januari 2005 werden bij een roof in het Westfries Museum 24 schilderijen en 70 stukken zilverwerk gestolen, het hart van de 17e en 18e eeuwse collectie. Jarenlang heeft de gemeente Hoorn gehoopt dat de schilderijen en het zilver teruggevonden zouden worden. In 2014 dook er voor het eerst een gestolen schilderij op een website in Oekraïne op. Vijf schilderijen zijn nu teruggevonden in Oekraïne en door de autoriteiten terug gegeven.

Foto van Schilderij Bogaert - Boerenbruiloft

Het gaat om: de Boerenbruiloft van Hendrick Boogaert, een keukenstuk van Floris van Schooten, de Terugkeer van Jephta en Vrouw Wereld beide van Jacob Waben en Nieuwstraat in Hoorn van Izaak Ouwater.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post