Geen algeheel vuurwerkverbod in Hoorn

Reactie(s)

HOORN – Tijdens de raadsvergadering van de gemeenteraad van Hoorn stond het burgerinitiatief over vuurwerk op de agenda. Het Burgerinitiatief heeft op dinsdag 29 november bij de raad aandacht gevraagd voor Vuurwerkvrije zones in Hoorn.

Tijdens de behandeling bleek het voor dit jaar erg kort dag zou worden om het in te stellen. Diverse fracties stipten aan dat het handhaven van vuurwerk verbod is moeilijk is en dat daarom enkele steden het verbod terug draaien. Alle fracties waren in de reactie wel blij met het initiatief vanuit de burgers. Geen van de fracties zag een algehele vuurwerk verbod voor de gehele stad als wenselijk.

De burgemeester reageerde als portefeuillehouder op deze kwestie. “Op korte termijn doe ik een appèl aan de inwoners. Kijkt allen heel goed uit met vuurwerk. Wees voorzichtig want het is heel gevaarlijk. Er zijn zelfs levensgevaarlijke explosieven.”

Op verzoek van Fractie Tonnaer is er een overeenstemming gekomen dat de burgemeester over zes maanden met een uitgewerkt voorstel zal komen voor een mogelijke invoering van vuurwerkvrije zones eind 2017.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post