Geerdink: ‘Schilderijen weer terug waar ze thuis horen’

Reactie(s)

HOORN – Er werd een muzikaal en theatraal feest beloofd op het Roode Steen voor de deuren van het Westfries Museum en dat werd het ook. Ui tde vrachtwagen kwamen niet de schilderijen maar de fuguren uit het schilderij. Zij bezongen muzikaal dat zij blij waren weer terug te zijn in Hoorn.

Tijdens het gezang werden alsnog één voor een de kisten uit de vrachtwagen geladen en het museum in gedragen. Na de vijfde volgde ook een zesde kist. Deze stond symbool voor de nog gemiste kunstwerken en zilverschatten. Daarbij ook de oproep van Westfries Museum directeur Ad Geerdink om mee doe te doen aan de crowdfundactie van het museum om de restauratie van twee zeer beschadigde schilderijen te kunnen bekostigen. voordekunst.nl/wfm.

“Feest met een rafelrandje” – Ad Geerdink


video via iHoorn.nl

Na een klein kwartier was het programma voorbij een konden genodigden en de pers binnen een kijkje nemen bij de teruggekeerde schilderijen. Vanaf 8 oktober zijn de werken voor een korte periode gratis te bekijken.

Liveblog

OnsWestfriesland hield voor de thuisblijvers of de harde werkers een liveblog bij vanaf 10.00 uur tot het einde van het programma net voor 15.00 uur. Bekijk deze hier, inclusief korte video van de aankomst van de kisten en het binnen dragen in het Museum.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post