Gemeente Hoorn is vernielingen in het Risdammerhout in Hoorn zat

Reactie(s)

HOORN – De gemeente Hoorn is de vernielingen in het Risdammerhout zat. Burgemeester Jan Nieuwenburg roept daarom inwoners van de Risdam op om mee te helpen de vernielingen in het Risdammerhout park en omgeving te stoppen.

De afgelopen periode is er in de omgeving van het Risdammerhout park en winkelcentrum de Huesmolen voor bijna 20.000 euro aan onder meer bruggen, fietsenrekken en ander straatmeubilair vernield. Bovendien bleek uit een recent wijkoverleg in de Risdam dat bewoners de afgelopen tijd ook veel overlast ervaren van zwaar vuurwerk.

Wel klachten geen meldingen

Toch hebben gemeente en politie geen of nauwelijks meldingen hiervan gekregen. Burgemeester Jan Nieuwenburg roept daarom bewoners in de omgeving van het Risdammerhout park op om gemeente en politie te helpen een einde te brengen aan de vernielingen en overlast.

Onacceptabel

Burgemeester Nieuwenburg: “Deze vernielingen zijn echt onacceptabel. Twintigduizend euro aan gemeenschapsgeld heeft dit nu gekost. Dat moet zo snel mogelijk stoppen. Wij werken nauw samen met de politie, maar we kunnen de extra ogen en oren van de buurt ook goed gebruiken. Daarom ook mijn dringende oproep aan de bewoners om het vooral bij ons te melden als zij iets zien, horen of vermoeden. En dat geldt natuurlijk ook voor alle andere wijken.”

Melden

Melden van vernielingen en overlast kan via www.hoorn.nl/melding of de BuitenBeter app. Is de dader nog in de buurt? Bel dan 112. Kent u de dader? Meld dit dan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post