Grote brand meubelzaak aan de Butter in Obdam (updates)

Reactie(s)

OBDAM – Woensdagmiddag na 17.00 uur is er brand uitgebroken in meubelzaak De Spieghel aan de Butter in Obdam. Snel na de eerste melding wel de brand opgeschaald.

De veiligheidsregio melde rond 18.00 uur aan de inwoners in de buurt van de rook om vooral de ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te zetten. Deze informatie werd ook als NL-alert verzonden.

Vraag en antwoorden over de brand beantwoord door de gemeente Koggenland

Update 20:00 uur

Brand is nog altijd niet onder controle. Waarschuwing om uit de rook te blijven blijft. Inmiddels is burgemeester van Koggenland ook aanwezig meldt NHD verslaggever.

Update 20.46 uur

De vlammen slaan al enige tijd door het dak. Er lijkt weinig meer te redden. Grote rookwolken blijven richting de woonwijk gaan in Obdam. Een verslaggever van RTVNH heeft kort met de eigenaar van het pand gesproken. Maar deze was te aangeslagen om een reactie te geven. De oorzaak van de brand is ook nog niet bekend.

Update 21.17 uur

Brandweer is nog steeds met man en man bezig met blussen. Inmiddels met een happer wordt een zijdeur eruit gehaald. De brandweer hoopt zo ook van de zijkant beter te kunnen blussen. Dit gebeurd ook van bovenaf met een hoogwerker. Veiligheidsregio NHN: “Brandweer laat pand gecontroleerd uitbranden. Rook kan tijdelijk heviger worden. Blijf uit de rook.”

Update 23.20 uur

Inmiddels hebben enkele verse brandweerteams de eerste bezetting alweer afgelost. De brand woedt nog steeds flink. Het vuur wordt van alle kanten bestreden, maar kan nog een lange nacht worden voordat het echt onder controle is. Zolang de verslaggever van RTVNH aanwezig is om het te live te filmen kunt u dat hieronder bekijken.

Update 8:20 uur

Net voor 03.00 uur heeft de brandweer het sein brand meester gegeven. Maar dat betekent nog niet het einde van de werkzaamheden. Donderdagochtend wordt er nog na geblust. Ook wordt de schade goed zichtbaar. De inpandige sportschool Basic Fun Sports is ook door de brand gedupeerd. Het NHD meldt vanavond in de krant dat ook een bedrijf in bedden en matrassen in allerijl spullen uit het pand heeft gehaald.

Live beelden via RTVNH

<inmiddels niet meer online>

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post