Halve Maen uitgezwaaid in Hoorn en verwelkomd in Enkhuizen

Reactie(s)

HOORN – De Halve Maen is vrijdag vertrokken op zijn tour langs zes steden uit de Gouden Eeuw. Belangstellenden kunnen de route van de Halve Maen vanaf 14 oktober tracken op www.halvemaenhoorn.nl. Daar kan iedereen het schip op ieder moment van zijn reis volgen.

Vrijdag is het schip met een 17e eeuwse afscheidsceremonie vertrokken uit de haven van Hoorn en naar Enkhuizen gevaren. Daar is het schip het hele weekend te bezoeken als hoogtepunt in een speciale VOC-maand.

Maandag en dinsdag legt de Halve Maen aan in hartje Amsterdam voor de Hermitage aan de Amstel. Daarna volgen de VOC-steden Middelburg, Delft en Rotterdam. Het schip blijft in iedere stad enkele dagen liggen en is voor het publiek gratis te bezichtigen. Daarnaast is er in elke haven een door de lokale geschiedenis geïnspireerd programma. De tour eindigt zondag 30 oktober in Rotterdam met een talkshow en lezing met medewerking van oud-premier Jan Peter Balkenende.

 

Gratis toegankelijk

In alle plaatsen is er voor het publiek ruimschoots de gelegenheid om het schip te bekijken en te bezoeken. Het schip is tijdens de tour gratis toegankelijk. Wel wordt bezoekers om een vrijwillige bijdrage in het onderhoud van het schip gevraagd.

De tour langs de VOC-steden is een samenwerkingsproject van het Westfries Museum/Halve Maen en de Stichting Henry Hudson 500 en de gemeentebesturen van de zes deelnemende steden. De tour wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Mondriaanfonds en het VSB- fonds. Zie voor het complete publieksprogramma: www.halvemaenhoorn.nl/nieuws/ontour/

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post