Halve Maen vaart uit voor tweede seizoen in Hoorn

Reactie(s)
Foto Robert Gort

Foto Robert Gort

HOORN – Afgelopen jaar kreeg Hoorn er een heel bijzondere attractie bij: een varende 17e eeuwse replica van het VOC-schip de Halve Maen. Vanaf 2 maart is dit schip vol verhalen in de historische haven van Hoorn weer te bezoeken. In een persoonlijke rondleiding neemt de bemanning je mee op ontdekkingsreis op het schip.

Als de Halve Maen toch eens kon praten. Het VOC-schip zou bloedstollende verhalen kunnen vertellen over stormen, ontdekkingsreizen, ontmoetingen met Indianen, zeegevechten en scheurbuik. Gelukkig kent de bemanning van de Halve Maen al deze verhalen ook. Vanaf 2 maart is de Halve Maen in Hoorn weer te bezoeken. Vanaf mei vaart de Halve Maen bovendien iedere vrijdagavond uit. En u kunt meevaren!

Nieuwe bezoekersruimte

De bezoekersruimte wordt dit seizoen geheel vernieuwd. Dit gebeurt in samenwerking met het Centrum Varend Erfgoed Hoorn, hét trefpunt voor liefhebbers van maritieme historie. In drie themapresentaties zie en hoor je hoe de mensen in Hoorn door de eeuwen heen op en rond het water hun geld verdienden. Met de internationale handelsvaart, de vrachtvaart en de visserij. Steeds staat daarvoor één specifiek schip in de museumhaven symbool. Bezoekers kunnen hier lekker rondlopen, maar er ook even bij gaan zitten en wegdromen met een boeiend boek.

Niet alleen de bezoekersruimte wordt vernieuwd, ook de kade rond het schip. Zo krijg je een beeld hoe het eraan toeging als je in de 17e eeuw aanmonsterde als bemanningslid.

 Voel de wind in je haren

Van mei tot oktober gaat het schip iedere vrijdag varen. Een majestueus gezicht voor de bezoekers van de haven. En een unieke en onvergetelijke ervaring voor wie een tocht aan boord boekt over de voormalige Zuiderzee. Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.halvemaenhoorn.nl

Ten slotte biedt de Halve Maen speciaal voor leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs in de ochtenduren educatieve programma’s op maat. Voor meer informatie: educatie@wfm.nl.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post