Heijmans: ‘Worden sinds 22 augustus 2016 niet meer betaald’

Reactie(s)

REGIO – Aannemer Heijmans bevestigd dat alle werkzaamheden aan de N23 vanaf maandag 14 november stil komen te liggen. Reden is het een conflict over betalingen en het uitblijven van een oplossing van de volgens Heijmans door de provincie onjuiste informatie verstrekte gegevens over bodemgesteldheid.

Vanaf maandag worden alle werkzaamheden stil gelegd. “We doen dit omdat de provincie heeft besloten om onze werkzaamheden aan het project waar wel overeenstemming over is niet meer te betalen. Dit betekent dat Heijmans per 22 augustus 2016 niet meer betaald wordt voor door haar uitgevoerde werk aan het project,” meldt Rik Hammer namens Heijmans als reactie op ons het artikel ‘Provincie: ‘Heijmans schort alle werkzaamheden N23 Westfrisiaweg op’

Volgens Heijmans heeft het bedrijf sinds mei 2015 de provincie meermaals verzocht om in gezamenlijkheid het verschil van inzicht over bodemgesteldheid en de verregaande consequenties ervan voor het gehele project op te lossen. “Sindsdien hebben we meerdere oplossingen aangedragen en externe hulp ingeschakeld. Daar is de provincie niet op ingegaan. Het verbaast ons dan ook dat de provincie in de afgelopen weken heeft opgeroepen tot constructief overleg, terwijl zij ons eerder gedane aanbod stelselmatig/meermaals heeft afgehouden.”

Verschil van inzicht

Het verschil van inzicht is volgens Heijmans ontstaan omdat de provincie onjuiste informatie heeft verstrekt over bodemgesteldheid. “Deze foutieve informatie heeft grote impact op uitvoering, planning (langer voorbelasten kost meer tijd), ontwerp en inzet van medewerkers en materiaal op/van het project, evenals extra kosten die deze extra werkzaamheden met zich meebrengen. We hadden gehoopt en vertrouwd gaandeweg tot een oplossing te komen met de provincie over betaling en uitvoering van de werkzaamheden, omdat niemand beter wordt van de situatie zoals die nu is ontstaan.”

Constructieve oplossing

“Het lijkt erop dat de provincie haar juridisch belang zwaarder laat wegen dan het maatschappelijke belang en niet bereid is om mee te werken aan een constructieve oplossing voor de situatie bij de N23/Westfrisiaweg,” vervolgt de reactie van de aannemer. “De Provincie geeft geen ruimte voor het zoeken naar tussenoplossingen, zodat het werk toch door kan blijven gaan.”

Veilige situatie

De aannemer wil benadrukken dat het stopzetten wel met verstand en oog op veiligheid gebeurd. “Voor de werkzaamheden die we stil hebben gelegd en gaan leggen vanaf maandag, geldt dat we er voor zorgen dat er een veilige situatie achterblijft voor weggebruikers en omwonenden. Hoe lang deze situatie voortduurt is afhankelijk van de provincie. We proberen de hinder voor de omgeving tot het minimum te beperken. Wij blijven hopen en inzetten op  overeenstemming, zodat de werkzaamheden hervat kunnen worden.”

Tip: Kijk ook video met wethouder Tigges (Medemblik) Westfriese gemeenten balen van conflict N23 Westfrisiaweg

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post