Hersencollege hoogleraar Jeroen Geurts in Hoorn

Reactie(s)
Foto Universiteit van Nederland

Foto Universiteit van Nederland

HOORN – Op dinsdag 23 februari geeft hoogleraar Jeroen Geurts een hersencollege in Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen in Hoorn. Hij legt op een interactieve manier uit hoe de hersenen werken. Met behulp van twee kalfsbreinen neemt hij de aanwezigen mee in het mysterie van de hersenen. Wie het college bij wil wonen kan zich aanmelden via belevingscentrum@lekkerblijvenwonen.nl. Er is beperkt plaats, dus meld u snel aan.

Jeroen Geurts is hersenonderzoeker en hoogleraar translationele neurowetenschappen aan het VU medisch centrum. Als hersenonderzoeker houdt hij zich naast de wetenschap bezig met het vertalen van deze (hersen)wetenschap naar het bredere publiek. Met zijn team doet hij onderzoek naar neurodegeneratie en cognitieve achteruitgang bij voornamelijk de ziekte multiple sclerose (MS).

Hersencollege

De hoogleraar neemt de bezoekers van het Belevingscentrum mee in de fascinerende wetenschap van de hersenen. Hoe werken de hersenen? Door twee echte kalfsbreinen te ontleden en aan de hand van verschillende breinmodellen legt hij de werking uit. Het is een interactief college waarbij voldoende gelegenheid is om vragen te stellen.

Aanmelden

Het hersencollege is op dinsdag 23 februari van 19.30 tot 21.00 uur in het Belevingscentrum Lekker blijven wonen in Hoorn. Vooraf reserveren is verplicht en kan via belevingscentrum@lekkerblijvenwonen.nl. U ontvangt na uw inschrijving een bevestigingsmail. Neem deze mee, want dit is uw toegangsbewijs.

Belevingscentrum

Tot op hoge leeftijd in de eigen woning blijven wonen. Wie wil dat nou niet? In Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen maken bezoekers kennis met allerlei slimme oplossingen om ervoor te zorgen dat ze nog comfortabeler, duurzamer en veiliger kunnen wonen. De gemeente Hoorn is de initiatiefnemer en heeft samen met vele partners het belevingscentrum als woning ingericht. Men krijgt er gratis advies en kan er zelf het gemak ervaren. Het adres van het belevingscentrum is Kleine Noord 57 en is van donderdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post