Informatie over stemmen voor referendum van 6 april

Reactie(s)

HOORN – Op woensdag 6 april 2016 vindt een Raadgevend referendum plaats over de wet die strekt tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de EU en de Oekraïne. De tekst van de wet en de Associatieovereenkomst is sinds woensdag 9 maart 2016 digitaal beschikbaar. Een papieren versie is beschikbaar in het stadhuis van Hoorn.

Stempassen

Net als bij de verkiezingen worden er gebruikt gemaakt van stempassen. Deze stempassen worden uiterlijk 23 maart via de post bezorgd. Op het stembiljet komt de volgende vraag te staan: “Bent u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne?”. De Eerste en Tweede Kamer zijn met deze wet akkoord gegaan. Bij het referendum kunt u laten weten of u het daarmee eens bent of niet. U stemt voor, tegen of blanco.

Stembureau’s Hoorn

Om te stemmen dient u uw stempas en een identiteitsbewijs (Paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) mee te nemen. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsbewijs maximaal vijf jaar verlopen mag zijn.

Heeft u op 23 maart nog geen stempas ontvangen of bent u uw stempas kwijt? U kunt dan schriftelijk een vervangende stempas aanvragen tot 1 april 2016. Bij de aanvraag moet een kopie van een geldig legitimatiebewijs worden toegevoegd. U krijgt de vervangende stempas opgestuurd naar het adres waar u staat ingeschreven.

Net als bij de verkiezingen kunt u iemand machtigen uw stem uit te brengen. Dit kan via een schriftelijke volmacht of via een onderhandse volmacht
Als u gemachtigd bent, dan kunt u maximaal drie stemmen uitbrengen: uw eigen stem en twee ‘volmachten’.

Kijk voor meer informatie op www.referendum-commissie.nl of op de pagina van de gemeente Hoorn.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post