Jan Nieuwenburg (pvda) burgemeester Hoorn

Reactie(s)

HOORN – Jan Nieuwenburg is dinsdagavond als kandidaat burgemeester van Hoorn bekendgemaakt. Dat besloot de raad tijdens een speciale gemeenteraadsvergadering op dinsdag 29 maart 2016. Jan Nieuwenburg volgt burgemeester Onno van Veldhuizen op die in oktober 2015 als burgemeester van Enschede aan de slag is gegaan.

Jan Nieuwenburg heeft ruime bestuurlijke ervaring. Nieuwenburg was in 2015 tijdelijk waarnemend wethouder bij de gemeente Hoorn en is op dit moment lid van Provinciale Staten voor de PvdA in Noord-Holland. Hij was 8 jaar wethouder in Haarlem en daarvoor was hij jaren actief als raadslid voor de PvdA. De heer Nieuwenburg woont op dit moment in Haarlem.

Durf en energie

De vertrouwenscommissie ziet Nieuwenburg als een daadkrachtig bestuurder met veel ervaring op lokaal bestuurlijk niveau. ‘Jan Nieuwenburg heeft energie, durf, is enthousiast en gedreven en zal een goed boegbeeld voor Hoorn zijn,’ aldus Roger Tonnaer, voorzitter van de vertrouwenscommissie. ‘Hij is open en eerlijk, reflectief en heeft een relevant netwerk voor Hoorn richting de provincie, de Metropoolregio Amsterdam en Den Haag.’ Verder is de vertrouwenscommissie van mening dat Nieuwenburg veel energie gaat brengen in de stad, richting inwoners en de regio. Een aanjager van initiatieven.

http://www.facebook.com/Onswestfriesland/videos/vb.156475971204319/481650802020166

Installatie 17 mei 2016

Nadat de benoeming door de Kroon officieel is, wordt Jan Nieuwenburg op dinsdag 17 mei tijdens een speciale raadsvergadering beëdigd en geïnstalleerd. Hij neemt dan de taken over van Yvonne van Mastrigt, die sinds september 2015 waarnemend burgemeester van Hoorn is.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post