Jongen (16) uit De Goorn verzamelt overtredingen

Reactie(s)

Politie-Nederland_small-1024x5461-1024x5462DE GOORN – Op dinsdagavond werd een 16-jarige jongen uit De Goorn voor diverse overtredingen bekeurd. Omstreeks 20.35 uur zag een motoragent van de politie een bromfietser rijden in De Goorn. De bestuurder nam het niet zo nauw met de verkeersregels waardoor de motoragent de achtervolging inzette.

Achtervolging ter voet

De bestuurde van de bromfiets reed een doodlopende straat in en liet hier zijn bromfiets achter. De politie liet een politiehond ter plaatse komen om de verdachte op te sporen. Dit bleek niet nodig te zijn, want plotseling zagen zij de verdachte tussen de huizen door rennen. De politie zette de achtervolging in.

De verdachte kwam plotseling een hek op zijn pad tegen. Om dit te omzeilen sprong de jongen een sloot in, om er even verderop weer uit te klimmen. Even verderop werd hij weer opgewacht door de motoragent, die de jongen aan wist te houden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie nam de bromfiets in beslag.

Valse kentekenplaat

Bij onderzoek bleek dat de bromfiets was voorzien van een valse kentekenplaat. Bovendien was het apparaat niet verzekerd. De bromfiets had eigenlijk gesloopt moeten zijn en mocht niet meer op de weg rijden. De bestuurder had geen rijbewijs en pleegde verschillende verkeersovertredingen. Bij controle bleek de jongen bovendien een verboden mes (stiletto) bij zich te hebben.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post