Juf Louise kleurt zilver bij Penta.

Reactie(s)
Foto: Guillaume Groen

Foto: Guillaume Groen

HOORN – De leerlingen van basisschool De Pontonnier in Hoorn stonden opgesteld in een grote erehaag om hun juf Louise te verwelkomen op deze bijzondere dag.  Juf Louise was afgelopen week 25-jarig actief als leerkracht en intern begeleider bij stichting Penta in Hoorn.

Geheel volgens traditie, denderde juf in hoog tempo langs de rijen. Immers, er moest toch worden gewerkt? Met een gulle lach moest haar entree overnieuw worden gedaan. Als een ware koningin van De Pontonnier wuifde juf de kinderen toe.

Optredens voor de juf

Daarna volgde er een spektakel in de aula. Iedere klas had een mooi optreden voorbereid en juf werd overladen met cadeautjes. Deze hadden allemaal te maken met haar lievelingsdier; de koe! Hoogtepunt vormde het spel ‘Wie van de drie’, waarbij verschillende leerlingen juf Louise zo natuurlijk mogelijk na probeerden te doen.

Taart

Daarna volgde er nog een goed feestje in haar eigen klas. Juf had een speciale taart laten maken met een mooie klassenfoto erop. Het gebak smaakte prima, er werd dan ook lekker van gesmuld. Terwijl de kinderen heerlijk smikkelden, grapte juf Louise: “Heb ik eindelijk een manier gevonden om jullie eens écht stil te krijgen.”

Na alle feestelijkheden volgde er een speciaal middagprogramma. De oudervereniging, vrijwilligers, enkele familieleden van juf en het team deden zich tegoed aan een smakelijke lunch. Tijdens de lunch kwamen diverse sprekers aan het woord en kreeg juf opnieuw lekker veel cadeaus.

Beslissend duwtje in de rug

“Al 25 jaar gaat juf Louise voor de kinderen door het vuur. Vele jong volwassenen van nu, hebben destijds een beslissend duwtje in de rug gehad van juf Louise. En ondanks een door onderzoeken en prognoses gesteld zorgelijk beeld, hebben deze kinderen hun weg gevonden in het leven. Op eigen kracht. De voorbeelden zijn talrijk,” aldus stichting Penta.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post