Koninklijke onderscheiding voor handbalman Nico Rood uit Zwaag

Reactie(s)

OPMEER/ZWAAG – Zondag 11 september heeft burgemeester Jan Nieuwenburg, namens de koning, Nico Rood uit Zwaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Rood is geridderd omdat hij zich 40 jaar vrijwillig heeft ingezet voor de handbalsport in de regio. De benoeming was bij handbalvereniging Meteoor in Opmeer.

Nico Rood heeft een carrière van maar liefst 40 jaar als vrijwillig handbaltrainer/-coach achter de rug. Nico Rood was hoofdtrainer en coach bij Westfriezen, Westfrisia, Quick, Zwaluwen, Meteoor, Hugo Girls, Tornado, WGW, Meervogels, Valken en Sint George.

Eredivisie

De heer Rood heeft zijn kennis en vakkundigheid via nascholingen altijd up-to-date gehouden. Met hart en ziel heeft hij zich ingezet voor de handbalsport, op verschillende niveaus. Aanstormend talent herkende hij direct. Hij heeft als bezielende trainer belangrijke sportieve prestaties geboekt, waaronder het bereiken van de eredivisie met Zwaluwen ’30.

Het motto van de heer Rood was hard werken, samenwerken, voor elkaar werken en met overtuiging spelen. Hij staat bekend als een fanatieke en prestatiegerichte trainer-coach die van een groep individuen een team kon maken dat bereid was elkaars minder sterke punten op te vangen. Door op die manier te handballen, kon ook een team met minder talentvolle speelsters mooie resultaten behalen.

Autodienst

De heer Rood kreeg zijn lintje niet alleen voor zijn inzet voor het handbal. Sinds vorig jaar is hij ook vrijwilliger bij de autodienst van Mee & De Wering. Iedere week brengt hij ouderen of mensen met een beperking naar bijvoorbeeld familie- of ziekenhuisbezoek, de huisarts of de kaartclub.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post