Michiel Pijl benoemd tot burgemeester Drechterland; Installatie 23 maart

Reactie(s)

DEN HAAG – De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ronald Plasterk heeft op 18 februari 2016 Michiel Pijl officieel benoemd als burgemeester van Drechterland. Op 23 maart gaat zijn benoeming in.

De gemeenteraad maakte op 21 december 2015 bekend dat zij de heer Pijl voordroegen als kandidaat van voorkeur voor het burgemeesterschap van Drechterland. De aanbeveling van de gemeenteraad werd daarna, voorzien van een advies van de commissaris van de Koning in Noord-Holland naar de minister verzonden. Want de benoeming moet met een Koninklijk Besluit akkoord worden bevonden.

De gemeenteraad vindt Michiel Pijl een betrokken, benaderbaar persoon die zich gemakkelijk in verschillende soorten gezelschap beweegt. Iemand die in staat is de ‘burgervader’ van de Drechterlandse gemeenschap te zijn.

Michiel Pijl

De heer Pijl is 36 jaar en lid van het CDA. Hij is sinds 2010 wethouder in Hoorn. Daarvoor was hij zes jaar raadslid in Hoorn. Hij volgt de heer R.J.H. (Rob) van der Riet (CDA) op, die per 1 maart 2016 met pensioen gaat.

Installatie

Op 23 maart 2016 zal de nieuwe burgemeester, de heer Pijl officieel worden geïnstalleerd. Hiermee volgt hij de heer Van der Riet op die met pensioen gaat. In de tussenliggende periode zal locoburgemeester Te Grotenhuis deze taken waarnemen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post