‘Mobiel banditisme’ steelt airbags in regio Westfriesland

Reactie(s)
Afbeelding facebook/politie basisteam Hoorn

Afbeelding facebook/politie basisteam Hoorn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOORN – De politie in Hoorn waarschuwt voor een reeks aan diefstallen uit auto’s in Westfriesland. Met name airbags van nieuwe auto’s blijken in trek te zijn.  De afgelopen zeven dagen waren 22 voertuigen open gebroken. Waarvan 7 in Wervershoof en 6 in Wognum.

Een veel gebruikte werkwijze om toegang te verschaffen tot een auto is het boren van een gaatje in de portier tijdens de nachtelijke uren. “Omdat we mogelijk te maken hebben met “mobiel banditisme” willen we zoveel mogelijk sporen veilig stellen.

Sporenonderzoek

Mocht je dus onverhoopt slachtoffer zijn van deze vorm van criminaliteit, zorg dan dat je zo min mogelijk aanraakt en laat ons de sporen veilig stellen voor onderzoek,” aldus de politie basisteam Hoorn in een oproep op facebook.

Extra surveillance

Voor de komende periode werkt de politie met gerichte surveillance in samenwerking met de Politie Heerhugowaard. Ook daar kampen zij met dezelfde problemen.

Alertheid

Daarnaast vraagt de politie ook extra alertheid van bewoners om alert te zijn op diefstallen uit voertuigen. Zie je iets verdachts? Bel 112!

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post