Musicalvereniging Z&V doet Urinetown: Zeikstad, de musical

Reactie(s)

urinetown_opmeerOPMEER – Na het grote succes van Sunset Boulevard heeft Musicalvereniging Z&V zich dit jaar op een heel ander soort productie gestort. Onder leiding van de nieuwe regisseur Elise Berends presenteren cast en crew op 17, 18, 19 en 20 maart de absurde productie ‘Urinetown: Zeikstad, de musical’.

De afgelopen jaren daagde het bestuur van Z&V zich telkens uit door grote locatieprojecten te realiseren. Jesus Christ Superstar (2013) werd in een oude witlofschuur gespeeld, Beauty and the Beast (2014) vond plaats in de Oranjehal, waar ook Sunset Boulevard (2015) werd opgevoerd. Dit jaar zit de uitdaging wederom in het formaat, maar in plaats van groot, groter, grootst vindt Zeikstad plaats in de intieme zaal Op Stap in Hoogwoud.

Regisseur en zangcoach Elise Berends werkte met Z&V aan een hilarische, fantasierijke en muzikaal zeer pittige voorstelling over een grauw stadje waar water schaars is. Privétoiletten zijn verboden en het boosaardige bedrijf dat de wc’s uitbaat, floreert door torenhoge toegangsprijzen te vragen.

Zeikstad de Musical

In Zeikstad is Bobbie Goud (Loet Appelman) de assistent-beheerder van het armoedigste, meest ranzige urinoir van de stad. Hij heeft genoeg van de corruptie en spoort het volk aan tot opstand. Daarbij neemt hij het op tegen het personeel en de hoofdbeheerder Winnie Grijpstuivers (Ingrid Dam). Maar de situatie wordt ingewikkeld als hij verliefd wordt op Lot (Kitty Dam), de dochter van de eigenaar van het toiletbedrijf Reinhard W. Kleinhart (Johan Hofman). Agent Knuppel (Richard Vlaar) en Kleine Eefje (Eva Eötvös) loodsen het publiek al vertellend door het verhaal over hebzucht, corruptie, liefde en revolutie heen. Ondanks het absurde thema, is de kern van het verhaal momenteel bijzonder actueel. Zeikstad zit daarnaast vol satirische humor en knipogen naar beroemde musicals als Les Misérables en West Side Story.

Reserveren

Zeikstad, de musical is op 17, 18, 19 (20:00 uur) & 20 maart 2016 (Matinee, 14:00 uur) te zien bij Partycentrum Op Stap, Herenweg 60 in Hoogwoud. Kaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar via www.musicalopmeer.nl of via 0226-353982. Ook is er de mogelijkheid om uw kaartje te kopen bij ons fysieke verkoopadres, Bot Mode Opmeer.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post